Vesti

ARRESTED DEVELOPMENT U BITEF ART CAFE-U

today31. avgust 2022.

Background

Svetski poznati hip-hop bend i višestruki dobitnik Gremi nagrada, Arrested Development, posle jedanaest godina, ponovo nastupa u Beogradu, ovom prilikom na Letnjoj sceni Bitefartcafe kluba na Kalemegdanu 1. septembra 2022.

Musicology Sessions nam je do sada godinu ispunio velikim, svetskim imenima jazz, soul, trip i hip hop scene, a letnju sezonu zaključuje sa Arrested Development, nesumnjivo revolucionarima svetske hip-hop scene. Zimsku sezonu nastavljaju u dobro nam znanom prostoru 29. i 30 septembra sa koncertima Kovacs, Moonchiled i Oddisee.

Arrested Development je pozitivno orijentisan hip-hop bend, eklektičnog i živopisnog zvuka ritmova i stilova suprotstavlja se očekivanjima kulture hip-hopa. Ohrabrujući lirizam koji govori o samorefleksiji i podstiče na promene, glavna je odlika njihovih pesama.

Afrički ritmovi, bluz, fank, soul, rap i hip-hop samo su neki od stilova kojima je bend inspirisan u stvaranju svoje muzike. Ranih devedesetih godina, producent i frontmen grupe, Spič, zajedno sa Hedlajnerom, poznatim DJ-em, osnovali su grupu kao afirmativnu, afrocentričnu alternativu američkom “gangsta rap”-u. Arrested Development predstavlja revolucionare hip-hop kulture koji su uticali na pogled i pristup mnogih poznatih bendova, kao što su, ,,Black Eyed Peas”, ,,Fugees”, i ,,Outkast”.

Album, “3 years, 5 Months and 2 Days in the Life of…”, izdat 1992. godine, doneo im je dve Gremi nagrade za najboljeg novog izvođača i najbolji rep singl ,,Tennessee“. Dobitnici su i priznanja poznatih medijskih kuća MTV i Magazin Rollin Stone, kao i nagrada Soul Train i NCAAP imidž. Najnovije izdanje, „For the Fkn Love”, objavili su 2021. godine, za prestižnu
izdavačku kuću Vagabond Productions and Configa. Muzikom asociraju na jednostavnije doba hip hopa, govoreći o savremenim temama, promovišu poštovanje među umetnicima i podsećaju nas na potrebu da se posvetimo svetu sa više razumevanja i ljubaznosti.

Ovaj višestuko nagrađivani i obožavani hip-hop bend stvarno vredi ponovo čuti, posebno na Letnjoj sceni Bitefartcafe-a, na Kalemegradu!

Ulaznice se mogu naći preko tickets.rs, online i na prodajnim mestima.

FOTO: Promo poster Bitef Art Cafe

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

BRAZILSKO – FINSKI HARD CORE PUNK U KLUBU FEST!

Kraj leta nam donosi dva zanimljiva benda iz dva različita kraja sveta! U ponedeljak 5. septembra od 20h u klubu Fest će nastupiti brazilski melodični hard core bend End Of Pipe koji je pod jakim uticajem američke scene ’90. i The Scum Orchestra - finski folk punk bend. FOTO: Promo materijal End Of Pipe nam dolazi iz Florijanopolisa, ostrva u Brazilu. Krenuli su sa radom 2006. godine. Krenuli su sa […]

today30. avgust 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA