Vesti

NA FESTIVALU BELDOCS PREMIJERNO ĆE BIITI PRIKAZAN FILM „KOMBI-NACIJA“ AUTORA JUGOSLAVA NIKOLIĆA.

today21. maj 2024.

Background

Danas počinje jedan od najvećih festivala dokumentarnog filma na Balkanu, Beldocs, a među filmovima koji će biti prikazani nalazi se i rad Jugoslava Nikolića, „Kombinacija“. Za potrebe filma Jugoslav je okupio muzički bend, simboličnog imena, Jugoslav i ja, čija pesma je lajt motiv filma.

FOTO: Uroš Milkić

Film govori o dva prijatelja koji kreću na nostalgičan put restauriranim kombijem Zastava 850AK, kako bi posetili fabrike širom SFRJ koje su proizvodile delove za ovo vozilo. Tokom putovanja sreću bivše radnike tih fabrika koji se prisećaju života i rada u to vreme.

Snimci iz vozila i drona prikazuju lepote bivše SFRJ kroz oči zaljubljenika u stare automobile, grupe ljudi koji u potrazi za delovima jednog kombija, napravljenog nekada u bivšoj Jugoslaviji, obilaze sve bivše republike nekadašnje zajedničke države.

Film „Kombi-nacija“ biće premijerno prikazan na festivalu Beldocs 23.maja:

Kombi-nacija

 

FOTO: Uroš Milkić

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

PAR DANA PRE OSMOG IZDANJA BUNT ROK FESTIVALA – OBJAVLJENE SVE TAKMIČARSKE PESME!

Poslušajte svih 20 takmičarskih pesama koje će se 23, 24. i 25. maja nadmetati za pobedu na Bunt rok festivalu 2024   Link za plejlistu svih takmičarskih pesama 8. Bunt rok festivala    Sve je spremno za osmo izdanje jedinstvenog televizijskog festivala- nacionalne platforme za nove, mlade neafirmisane muzičare i autore. Tokom dva polufinala (23. i 24. maja) pred Stručnim žirijem 8.BRF i auditorijumom RTS-a nastupiće 20 takmičara- autora i […]

today21. maj 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA