Vesti

PAR DANA PRE OSMOG IZDANJA BUNT ROK FESTIVALA – OBJAVLJENE SVE TAKMIČARSKE PESME!

today21. maj 2024.

Background

Poslušajte svih 20 takmičarskih pesama koje će se 23, 24. i 25. maja nadmetati za pobedu na Bunt rok festivalu 2024

 

Link za plejlistu svih takmičarskih pesama 8. Bunt rok festivala 

 

Sve je spremno za osmo izdanje jedinstvenog televizijskog festivala- nacionalne platforme za nove, mlade neafirmisane muzičare i autore. Tokom dva polufinala (23. i 24. maja) pred Stručnim žirijem 8.BRF i auditorijumom RTS-a nastupiće 20 takmičara- autora i muzičkih sastava iz cele Srbije.

Finale je zakazano za subotu 25. maj, a sve tri emisije 8. Bunt rok festivala možete pratiti uživo na kanalu RTS2, kao i u strimu- putem internet platforme RTS Planeta ali i kao audio- putem platforme RTS Zvuk.

U svakom od dva polufinala, predstaviće se po 10 takmičara, a u finale prolazi po pet bendova ili autora. U velikom finalu Bunt rok festivala 2024, u subotu 25. maja- predstaviće se ukupno 10 finalista.

 

photo: Bunt Rok Festival promo

 

Uz Branku Glavonjić, u ulogama voditelja programa festivala i ove godine su muzičari Zoran Stefanov Iskaz i Aleksandar Marković Lama.

Branka Glavonjić, autorka emisije Bunt i Bunt rok festivala: ,, I osmi Bunt rok festival kao i sva njegova prethodna izdanja obeležiće neki novi autori koji izvode raznovrsnu muziku, a mnogi imaju i veoma zanimljive nastupe. Svaki takmičarski festival prepun je pozitivne, stvaralačke energije, atraktivnih nastupa i mnogo uzbudljivih momenata koje prati odlična atmosfera, i to su odlike i BRF-a. Veoma sam ponosna kako na razvoj autorstva novih autora i bendova, tako i na kompletan tim Bunt rok festivala. Potrudićemo se da i nakon ovog osmog izdanja nastavimo u istom tempu, jer je od izrazitog značaja da se na sve načine ohrabre nove generacije za stvaranje i da se podrži njihov rad.“

REVIJALNI PROGRAM: I ovoga puta, planiran je bogat revijalni muzički program Bunt rok festivala. Nastupiće bendovi: Artan Lili, Sin Sikas, Vizelj, Keni nije mrtav, Ljubičice, Romor i prošlogodišnji pobednici Bunt rok fesivala, niški sastav Monah.

NAGRADE: Po tradiciji, uz multimedijsku afirmaciju na programima i platformama medijskog sistema RTS-a, najbolji učesnici Bunt rok festivala će osvojiti čuvene statuete munje (zlatnu, srebrnu i bronzanu), zatim novčane nagrade Radio-televizije Srbije ali i druge nagrade koje su obezbedili prijatelji Bunt rok festivala. Takođe, najbolji bendovi/ takmičari dobiće i priliku da nastupe na najprestižnijim muzičkim festivalima u Srbiji i regionu, u okviru projekta BRF, koji nosi naziv ,,Bunt rok turneja“.

 

photo: Bunt Rok Festival promo (Zoran Stefanov Iskaz, Branka Glavonjić i Aleksandar Marković Lama)

 

ŽIRI: Stručni žiri će ove godine raditi u istom sastavu kao i prošle godine: Maja Cvetković (E play), Ivan Fece Firči, Milena Milutinović (Repetitor), Miloš Ignjatović (Dorćol plac) i Milovan Bošković (Zemlja gruva).

Bunt rok festival je jedini televizijski festival takmičarskog karaktera, čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske pop i rok scene. Ova svojevrsna nacionalna muzička platforma nastala je kao projekat TV emisije Bunt autorke Branke Glavonjić. BUNT je najdugovečnija rok emisija (u istoriji RTS-a, u Srbiji kao i u evropskim okvirima)- u kontinuitetu se emituje već 21 godinu.

Tokom dosadašnjeg trajanja BUNT ROK FESTIVALA, kroz proces je prošlo više od 1800 i bendova iz cele Srbije, a njih 150 je dobilo priliku da nastupi na sceni RTS-ovog TV studija i predstavi se najširem auditorijumu.

NE PROPUSTITE 8. Bunt rok festivalčetvrtak, petak i subota- 23, 24. i 25. maj- Pratite uživo na RTS2, RTS Planeta i RTS Zvuk.

 

 

 

 

 

cover photo: Bunt Rok Festival promo

Written by: Nikola Kalinov

Previous post

Vesti

GINO VANNELLI ODUŠEVIO NA 40. VALJEVSKOM JAZZ FEST – U: DOSTOJNO OBELEŽEN VELIKI JUBILEJ!

U Valjevu je od petka do nedelje (16-18.maj) obeleženo 40 godina postojanja Valjevskog džez festivala, jedne od najdugovečnijih manifestacija u regionu. Najava da će kanadski muzičar, tekstopisac i producent Đino Vaneli (Gino Vannelli) nastupiti prvi put u ovom delu Evrope dočekana je sa nevericom i velikim oduševljenjem tvrdokornih fanova i poštovalaca njegove muzike, pre svega muzičara iz Srbije i regiona. Oni su među prvima i kupili karte rasprodate u toku […]

today20. maj 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA