Vesti

STEREOBANANA SU PRAVE ,,NIŠKE STRASTI“

today1. avgust 2022.

Background

Nakon sedam godina pripreme i snimanja, niški intergalaktički dvojac Stereo Banana objavio je treći po redu album pod nazivom „Niške strasti.

U već prepoznatljivom maniru, ovaj popularni i uvek zanimljivi muzički dvojac koji čine Marko Anđelković Naopak i Nemanja Nedeljković Nemus, vodi slušaoce kroz čak 14 novih pesama, odnosno kroz različite muzičke žanrove i široki spektar gradskih tema južne prestonice.

„Naslovu albuma je je kumovao Mario (Nojz) iz sastava Who See i ime potpuno odgovara atmosferi i sadržaju albuma. Poučeni dosadašnjim iskustvom da pesme koje nemaju svoj video uglavnom prođu nekako ispod radara publike, u samom finišu izrade albuma smo se odlučili da uradimo jedinstvene vizuale za svaku pesmu sa albuma. Za par numera smo snimili spotove, a ostale su uglavnom mešavina animacija i ilustracija, a oslikavaju tekstove pesama” – ističe Nemanja Nedeljković – Nemus.

Singl „Hare hare” već uveliko je hit na radio stanicama ovog leta.

Režiju spota „Ona gi voli da gi macka” u kojem se se pojavljuju glumice Miona Marković (Močvara, Žigosani u reketu) i Maja Banković (Narodno pozorište Niš) potpisuje Darko Ković.

FOTO: Promo materijal

Za pesmu „Krindž” bend je na festivalu Muzzik Video Awards osvojio nagradu za najbolji spot 2021. godine, kao i nagradu za najbolju glavnu ulogu (Janko Bošković) u spotu. Animaciju i ilustracije u pratećim video spotovima potpisuj mladi umetnici Ilija Ristić i Nebojša Mrak.

Svojevrsna muzička senzacija koja već više od decenije nastupa na velikim i malim binama širom regiona, planira veliki promotivni koncert 24. septembra u Banovini u Nišu, a tokom avgusta su potvđeni i pripremni nastupi u Pančevu i na 3D Festu u Prokuplju.

Novi album Stereo Banane „Niške strasti” dostupan je na streaming platformama, a izdanje je objavila mlada diskografska kuća Midget Unit Records.

Preslušajte „Niške strasti” putem linka

FOTO: Cover albuma

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Rap

JOE COCKER POTVRDIO DA PULP STAJE NA ,,TOUR“ TOČKOVE

Prilikom promocije svojih memoara “Good Pop, Bad Pop”, Jarvis Cocker je izjavio za list ,,Gardian" da će se Pulp okupiti i stati na ,,tour" točkove, iduće, 2023., godine! Sve je zapravo krenulo od video isečka na instagram profilu Joe Cockera na kojem mu se postavlja pitanje: ,,Šta tačno radiš za bis?", na koji on komentariše ,,dobro pitanje, na vama je". Lavina ljubopitljivih fanova je potom pisala ispod istog video klipa […]

today28. jul 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA