Vesti

STIGAO JE ALBUM ,,ŽICA“, BENDA INTENZIVNA NEGA NA ČIJEM ČELU JE ČUVENI BG GITARISTA – RALE

today17. maj 2024.

Background

Prvi album benda Intenzivna Nega – ,,Žica” objavljen je prosle nedelje u formatu CD-a i na svim relevantnim digitalnim platformama za distribuciju muzike pod etiketom izdavačke kuće Fidbox.

Muziku, tekstove, aranžmane za sve pesme potpisuje frontmen benda, poznati beogradski gitarista Radivoje Rale Bojanovski koji je i lead vokal.

Beogradske ulice, trgove, klubove, društvene prilike, ljude i njihove životne priče, Rale godinama utapa u svoj zvuk i tekstove.

Na CD-u se nalazi odabranih 12 pesama iz prve dve decenije autorstva, rok i bluz orijentacije, a naslovna numera zove se “Žica” po kojoj je imenovan album prvenac.

Radivoje Rale Bojanovski je rođen 1969. godine, a gitaru je počeo da svira sa svojih 13 godina i tada kreće i da piše pesme. Dve godine kasnije počinje da nastupa sa rokabili bendom Grafiti na brojnim manifestacijama širom tadašnje Jugoslavije i u svim značajnim beogradskim klubovima. Iz najranije autorske faze izdvojila se pesma “Beli grad” koja se nalazi i na ovom albumu. Sarađivao je i sarađuje sa brojnim domaćim muzičarima u studijima i na koncertnim binama i jedan jedan je od omiljenih profesora gitare grada Beograda.

FOTO: Nikola Dilberović

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

„U OVOJ SOBI“- NOVI HIT SINGL BEOGRADSKE INDIE ROCK GRUPE DRAM

Uoči koncerta u Beču (25. maja) i nastupa na AIR festu (14. juna) i Belgrade Beer Festu (22. juna), grupa Dram predstavlja prvi singl „U ovoj sobi“, koji će se naći na njihovom trećem studijskom albumu. „Ova pesma je sublimacija osećanja i doživljaja članova grupe u proteklih godinu dana, a ukazuje na važnost održanja sopstvenog identiteta u savremenom svetu. Čini se da je više nego ikada ranije važno biti svoj, […]

today17. maj 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA