Vesti

,,DVADESET“ – NOVI SINGL I VIDEO SPOT MARČELA I RAID-A

today2. novembar 2021.

Background

Novi, treći po redu, singl sa Marčelovog dolazećeg albuma ,,Nojeva varka” nosi naslov ,,Dvadeset” i vraća nas u stvarnost i sadašnjost posle letnjeg ,,Flešbek“-a.

Muziku je uradio Rade Sklopić Raid, kompozitor koji je već 15 godina jedan od najbližih Markovih saradnika: zajedno su napravili neke od publici najdražih pesama, kao što su ,,Sveti bes“, ,,Pegla“, ,,Čep“, ,,Pismo vanzemaljcu“, ,,Udahni“ i mnoge druge.

,,Kao i kod prethodna dva singla, za video je bio zadužen sjajni Nemanja Maraš, a sniman je na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, gde je na repertoaru i Šekspirova ’Bura’ u režiji Kokana Mladenovića, na kojoj smo imali čast da radimo”,

kaže Marčelo i dodaje:

,,Pesma koja je sada pred vama pripada delu albuma gde mene praktično – nema. Nakon opoziva samoga sebe u ’Udahni’, ovaj ja sa albuma samo osluškuje druge i ne meša se. Otud mi čitavu pesmu ’Dvadeset’ pripoveda osoba odonud kafanskog stola, poznanik koji ne želi da ode na proslavu dvadesetogodišnjice svoje mature. Ali dok nas vodi kroz galeriju likova koje (ne) želi da vidi, zapravo nas privodi svojoj ličnoj priči: gubitku najboljeg prijatelja. I tome kako ljudi često daju depresiji izuzetno pogrešna, čak konceptualna značenja, umesto da je razumeju kao ono što ona jedino jeste: depresija.”

Među prijateljima koji su oživeli uloge iz pesme našli su se i glumci Milovan Era Filipović i Nenad Pećinar, kao i voditeljka Ana Mihajlovski, a s ovim singlom dolazi i vest o datumu izlaska albuma: 21. decembar.

,,Do tada, nadamo se, sledi ekranizacija još nekih pesama. Nije da bend i ja mislimo kako je ’Nojeva varka’ baš neki saundtrek za novogodišnje praznike, ali možda jeste baš time što nije – bilo bi lepo da svi zajedno neke stvari ostavimo u ovoj godini i u sledeću uđemo s nešto nade: koliko je ko još ima u zalihama, neka podeli s drugima. Celi ovaj album zapravo je priča o tome: gubitku i vraćanju nade”, dodaje Marko.

,,Nojevu varku”, kao i prethodni album, objaviće izdavačka kuća Lampshade Media, a singl i video spot za pesmu ,,Dvadeset”možete pogledati ovde:

FOTO: Aleksandar Milošević

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,RETROSPEKTIVA“ SU ,,PRIČE SA HARD DISC-A“ – NOVI ZVUK NA SCENI JE TU!

Beogradski sastav Retrospektiva objavio je svoj debi album, pod nazivom ,,Priče sa hard disc-a’’, za izdavačku kuću Kontra. Bend je objavio i novi singl i spot za pesmu ,,Ovo nije kraj", koja je ujedno i treći objavljeni singl sa albuma. https://www.youtube.com/watch?v=yCmwKmImz3I   ,,Priče sa hard disc-a’’ je debi album pop sastava Retrospektiva koji je nastajao u Boegradu u periodu od 2019. do 2021. godine. Album broji osam pesama, od kojih […]

today2. novembar 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA