Vesti

GINO VANNELI STIŽE U VALJEVO POVODOM 40 GODINA VALJEVO JAZZ FESTA!

today7. maj 2024.

Background

„Istorija, tradicija, spektakl“, to je moto Valjevo Jazz Fest-a, jer se obeležavaju četiri decenije postojanja kultnog festivala, koji je ugostio sva prestižna imena džez scene sa naših prostora.

 

U skladu sa ovim velikim jubilejem, organizatori ponovo pokazuju da je Valjevo sa aspekta vizije, organizacije a posebno izbora izvodjača u potpunosti doraslo ambicijama da se takav događaj obeželi dostojno.

,,Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku zvezdu Gina Vannellija. Time je festival prvi put dobio internacionalni karakter, uz pozicioniranje na mapi ozbiljnih evropskih događaja. To je i bio cilj kada smo pravili viziju budućnosti rasta i razvoja najstarije manifestacije u gradu. Takođe, najavljujemo i nastupe domaćih talentovanih izvođača na čelu sa pijanistom Slobodanom Dragovićem, uz posebnu poslasticu za džez sladokusce – nastup Big Band-a RTS sa nenadmašnim Urošem Perićem. Oni će izvesti program pod nazivom „Tribute to Ray Charles“– kaže Milan Đurđević, umetnički direktor festivala.

 

photo: Gino Vannelli (youtube screenshot)

 

Nastup Gina Vannellija je 16.maja u sali Omni centra, a preostala dva programa će biti održana 17. i 18. maja na Trgu Desanke Maksimović uz besplatan ulaz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo: Gino Vannelli (youtube screenshot)

Written by: Nikola Kalinov

Previous post

Vesti

OTVOREN JE KONKURS ZA DODELU NAGRADE MILAN MLADENOVIĆ 2024

Zadužbina Milana Mladenovića otvorila je konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2024. Pod sloganom ,,Prijavi svoju stvar" konkurs je otvoren od 01.05. do 31.05.2024. Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina: - Jedan izvođač, autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pesmu na konkurs za Nagradu. - Pravo da konkurišu za […]

today1. maj 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA