Vesti

VREME JE ZA ROKUMENTARCE!

today24. novembar 2021.

Background

Peti put za redom revija muzičkog dokumentarnog filma Rokumentarni dani održaće se u Crnoj Gori. Krećemo iz Podgorice. Kao i prošle godine druženje je zakazano u sada već regularnom inkubatoru kreativne energije CKZ Ribnica za ponedeljak i utorak – 29. i 30. novembar.

Naš mali bioskop se potom seli u Nikšić. Filmovi će se u sali KUD Zahumlje koja odiše kulturnom istorijom grada pod Trebjesom prikazivati u četvrtak i petak – 2. i 3. decembra.

To nije sve, jer ćemo se do kraja godine družiti i u Centru za kulturu Nenad Rakočević u Mojkovcu.

Muzičke priče koje donosimo ove godine su borbe za slobodom kreatora lepše strane istorije. Kako ovih naših prostora, tako i nekih daljih predela Evrope. Oni su ti koji nas drže budnim, koji slave pravu različitost, daju nadu onima koji dolaze. Upravo zbog toga smo ovogodišnjem izdanju dali naslov Moć muzike!

Kroz dvanaest filmova koje smo odabrali za ovu godinu uživaćete u dirljivim i ljubavnim, žilavim i slobodotvornim, kao i malim svakodnevnim pričama koje nas svojim porukama tjeraju da budemo bolji.

Kao i svake godine i ove ćemo nadograditi našu priču o popularnoj kulturi. Sa Mr Lukom Rakojevićem, teoretičarem stripa i našim dugogodišnjim saradnikom proći ćemo kroz strip kadrove Maurovića, Lobačeva, Eržea, Prata, Magnusa… i predstaviti njihovo viđenje Crne Gore, kao i poziciju naše zemlje u svjetskoj strip baštini.

Ovogodišnji program činiće filmovi iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Velike Britanije, Holandije, Bugarske, Estonije, Njemačke

To su:
Rokenrol – Bugarska, 2019.

Soviet Hippies – Estonija/Njemačka/Finska, 2018.

FUS, Dobri duh Nikšića – Crna Gora, 2021.

Here We Move, Here We Groove – Holandija, 2020.

Buč Kesidi, Euforija uživo – Srbija, 2021.

Električni Orgazam za ljude budućnosti – Srbija, 2019.

Daleka obala u USA – Hrvatska, 2020.

NS Made: Love Hunters – Srbija, 2020.

xYUGOx – Hrvatska, 2020.

Scream for me Sarajevo – BiH, 2017.

A Symphony of Noise – Njemačka, 2021.

Prijatelji ovogodišnjeg izdanja festivala su: Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić, CKZ Ribnica, KUD Zahumlje, Centar za kulturu Nenad Rakočević

Za Rokumentarne dane kao i svake godine ulaz se ne naplaćuje!

Detaljan program, satnice festivala i druge informacije možete naći na:

www.rokumentarnidani.me

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

PROMOCIJA ,,MALA PRODAVNICA DELIKATESA“ OPS-A U JAZZ KANTINI!

Posle četrdeset četiri godine, Samostalna zanatska muzičko-delikatesna radionica i „najbolji ex-Yu rok bend za koji niko nije čuo", OPS objavljuje svoj prvi studijski album pod nazivom „Mala prodavnica delikatesa“(Multimedia Music, 2021). „Mala prodavnica delikatesa“ album je sa deset delikatesnih ljubavnih pesama zaustavljenih u razvoju, nadograđenih iskustvom, i životnim i muzičkim, sa potpuno novim aranžmanima, ali neodvojivih od dobrog rokenrola. „Za vino se kaže da je što starije – to bolje! […]

today24. novembar 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA