Vesti

TRAVIS SCOTT – NOVI STUDIJSKI ALBUM „UTOPIA“

today9. avgust 2023.

Background

 

„Od početka Scottove karijere, on je postao trendseter koji pomera granice modernog hip hopa, unoseći nove zvučne elemente u svoju muziku koji mu, iako često riskantni. omogućuju da bude sve uspešniji a dokaz za to je komercijlani titan-album UTOPIA.“ (Grammy.com)

 

Travis Scott je osigurao svoj prvi zvanični broj 1 album sa svojim aktuelnim izdanjem „UTOPIA“, pri čemu je ostvario ovogodišnji rekord kada je u pitanju broj strimova albuma u prvoj nedelji izlaska. Tako je „UTOPIA“ prema podacima Apple Music najuspešniji album ove godine kada je u pitanju broj strimova prvog dana izlaska albuma, što potvrđuje i Spotify navodeći da je ovaj album u prvom danu izlaska imao rekordnih 128 miliona strimova, a u prvoj nedelji prodaje premašio je 500.000 prodatih albuma! I to sve je uradio digitalno, jer do sada album nije objavljen na fizičkom nosaču zvuka! Četvrti studijski album za repera poreklom uz Teksasa pokazao se kao do sada njegov najuspešniji. Njegovi prethodni albumi: „Rodeo“ (2015,Epic), „Birds in the Trap Sing McKnight“ (2016,Epic), „Astroworld“ (2018.Epic) dostigli su mesta u Top 40 albuma. „UTOPIA“ (Cactus Jack/Epic) ima puno gostiju: Teezo Touchdown, Drake, Playboi Carti, Beyoncé, Rob49, 21 Savage, the Weeknd, Swae Lee, Yung Lean, Dave Chappelle, Young Thug, Westside Gunn, Kid Cudi, Bad Bunny, SZA, Future, kao i James Blake. Dok tehničku stranu projekta potpisuje veliki broj producenata: Scott i Blake lično ,ali i WondaGurl, Kanye West, Allen Ritter, Guy-Manuel de Homem-Christo, Wheezy, Pharrell Williams, Buddy Ross, Vegyn, 30 Roc, Jahaan Sweet, Boi-1da, Vinylz, Tay Keith, BNYX, Oz, the Alchemist, Dom Maker, Illangelo, DVLP i Metro Boomin. Travis Scott 7.8. održao uzbudljivi koncert pred rasprodatim legendarnim stadionom, Circus Maximus u Rimu.Karte za ovaj događaj planule su za dva dana!

Stvaranje albuma „UTOPIA“ prati film Circus Maximus, čiju režiju potpisuju:Travis Scott, ali i cenjeni evropski i američki filmski stvaraoci: Gaspar Noe, Valdimar Jóhannsson, Nicolas Winding Refn, Harmony Korine, Kahlil Joseph. Film predstavlja nadrealno i psihodelično putovanje koje ujedinjuje kolektiv vizionarskih filmskih stvaralaca iz celog sveta u kaleidoskopskom istraživanju ljudskog iskustva i moći zvučnih pejsaža.

 

 

„UTOPIA” je prostor u kome je Travis Scott na vrhu svoje moći kao izvođač, tekstopisac, producent i saradnik, a pre svega zvučni inovator, čije delo je jedno od najvažnijih albuma ove godine.Budućnost hip hopa zavisi od Travisa Scotta.

Rođen u Hjustonu, Teksas, Travis Scott nikada nije želeo nikoga da prati, on je hteo da bude vođa, ne samo u muzici, već i u modi i kulturi uopšte. Umetnik, dizajner, modna ikona, glumac, producent i osnivač muzičke kuće Cactus Jack, Travis Scott ima osam nominacija za nagradu Grammy, dijamantske tiraže albuma koji menjaju kurs hip hopa i podstiču na konverzaciju. Poznat je i kao osoba koja vraća svojoj zajednici putem fondacije Cactus Jack čiji cilj je da pomogne mladim ljudima u Hjustonu da dođu do boljeg i kvalitetnijeg obrazovanja.

 

 

FOTO COVER: Menart (promo)

Written by: Nikola Kalinov

Previous post

Vesti

ARIGO SAKI – NOVI SPOT ZA SINGL „BUDI PORED MENE“

Arigo Saki, gitarista i osnivač benda Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi, nastavlja sa promocijom albuma „Da li te stvarno zanima" i objavljuje najnoviji singl i prateći spot za pesmu „Budi pored mene". U realizaciji ove pesme je učestvovalo veliki broj poznatih domaćih muzičara: Ivana Ćosić (vokal), Milan Petrović (klavijature), Marko Djordjević (truba), Dragan Jovanović - Krle (gitare), Ljubinko Tomanović (bas) i Miloš Djurić - Woody (bubanj). Aranžman za pesmu su […]

today9. avgust 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA