Vesti

ARIGO SAKI – NOVI SPOT ZA SINGL „BUDI PORED MENE“

today9. avgust 2023.

Background

Arigo Saki, gitarista i osnivač benda Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi, nastavlja sa promocijom albuma „Da li te stvarno zanima“ i objavljuje najnoviji singl i prateći spot za pesmu „Budi pored mene“.

U realizaciji ove pesme je učestvovalo veliki broj poznatih domaćih muzičara: Ivana Ćosić (vokal), Milan Petrović (klavijature), Marko Djordjević (truba), Dragan Jovanović Krle (gitare), Ljubinko Tomanović (bas) i Miloš DjurićWoody (bubanj). Aranžman za pesmu su uradili Milan Petrović i Milan MilosavljevićBurda, a Saki je napisao tekst i muziku i odsvirao najveći deo gitarskih deonica.

Kao i prethodne spotove, za pesme „Da li te stvarno zanima“ i „Pitaš me“, spot je režirao Vojkan Milosavljević uz pomoć kamermanske ekipe Aleksandra Obradinovića.

 

FOTO : Arigo Saki (promo)

 

Pesma „Budi pored mene“ se pored matičnog izdanja u formi cd-a i digitala, objavljenog za izdavačku kuću Kljun Records, našla i na kompilaciji izdavačke kuće Fidbox – „10 godina – The Best of Fidbox“. Pored Sakija, na ovoj kompilaciji koja je objavljena kao luksuzno CD izdanje, nalaze se i najpoznatija domaća i regionalna imena: Riblja Čorba, YU grupa, Bajaga, Van Gogh, Nikola Čuturilo, Fit, Tunel, Project Tosh & Žarko (SARS), Vicko (Riblja Čorba), Goran Jović, Bair & Alen (Goblini), Crna Barbika, Rok Apoteka, H.E.R.T.Z, Blastersi, Ljubiinko Lazić

Koncertnu promociju albuma Saki i njegov prateći bend su imali 14.02.2023 u klubu Doma omladine Beograda i 02.04.2023 u klubu Fest u Zemunu.

Prvi festivalski nastup ove godine, Saki & Prijatelji imaće u Čačku, na festivalu Priča 21.09.2023. Festival Priča, inače sinonim za pivo, rokenrol i Čačak, održava se već osmu godinu zaredom, i ove godine će na čuvenim Želovim košarkaškim terenima ugostiti veliki broj poznatih domaćih i regionalnih izvodjača.

 

 

FOTO COVER : Arigo Saki (promo)

Written by: Nikola Kalinov

Previous post

Vesti

POZNATI UČESNICI 56.GITARIJADE U ZAJEČARU

ČUVENI BASISTA MARCO MENDOZA JE ROKONAČELNIK OVOGODIŠNJEG FESTIVALA   Organizatori najstarijeg rock festivala na Balkanu pripremili su zanimljiv program za fanove iz zemlje i regiona – od 24 do 26.avgusta na Kraljevici nastupiće rock veterani potpomognuti mladim snagama. Pored takmičenja demo bendova, zaštitni znak Gitarijade postala je titula „rokonačelnika“ – ove godine ta čast pripala je poznatom svetskom basisti Marku Mendozi (Whitesnake, Thin Lizzy, Journey, The Dead Daisies), kojem će […]

today3. avgust 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA