Vesti

SAMOSTALNI REFERENTI OBJAVILI DUGOOČEKIVANI ALBUM I NOVI VIDEO SPOT

today19. januar 2023.

Background

Posle više od deset godina diskografske pauze ska prvoborci – Samostalni referenti, konačno su objavili novi album „Nikad sam…Uvek sasvim sam!” za diskografsku kuću Midget Unit Records.

Izdanje „Nikad sam…Uvek sasvim sam!” sastoji se od 15 pesama, među kojima su i publici već od ranije poznate pesme „Za neke nove ljude” i „Moje pesme moji snovi”. Obožavaoci Referenata uživaće u odmerenoj mešavini prepoznatljivog zvuka benda kome društvo pravi par muzičkih eksperimenata. Svaka numera na albumu je i likovno otelotvorena slikama beogradskog umetnika Damjana Đakova, koji je preminuo početkom prošle godine.

Vodeći singl i spot, pesma „Neka idu oni”, bavi se rapidnim odlivom mozgova iz naše domovine.

 

U tradicionalnom radnom maniru Referenata, album „Nikad sam…Uvek sasvim sam!” je stvaran u periodu od preko pet godina. Sa naslovom koji predstavlja vezivnu nit sa debi izdanjem „The Greatestis Hits”, novi album karakteriše produkcijski zreliji i stilski ujednačen zvuk praćen britkim, iskrenim tekstovima o svakodnevnici tabloidnog života u Srbiji, kao i ličnim dilemama koje bivstvovanje na ovim prostorima nosi. Iskustvo stečeno na raznim domaćim i regionalnim binama, tokom proteklih tridesetak godina, izbija svakim odsviranim tonom na novoj ploči.

Povodom novog izdanja, Referenti su izjavili: „Deset godina je prošlo kao tren od prvog albuma…pa tako i jedanaest… Više smo se okrenuli ka sebi, zreliji smo i pametniji. Novi album predstavlja omaž godinama koje su pojeli SKAkavci.”

FOTO: Marko Đukić

Večiti derani najstarijeg beogradskog ska sastava, konačno su odrasli i prihvatili odgovornost koju nose srednje godine života i sad već znaju kako da na najbolji i najefektniji način formulišu svoj izraz.

Koncertna promocija albuma „Nikad sam…Uvek sasvim sam!” održaće se prvo u novom beogradskom koncertnom prostoru Zappa Bazi (4. februara), a potom i u novosadskom Domu kulture (10. februara)! Publika će na koncertima biti u prilici da čuje nove pesme za novu deceniju, kao i već proverene himne Samostalnih referenata.

Album „Nikad sam…Uvek sasvim sam!” možete preslušati na svim streaming servisima, a ukoliko volite fizičko izdanje, poput CD-a, potražite ga u svim bolje opremljenim muzičkim prodavnicama.

FOTO: Marko Đukić

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

STIŽE NOVI VIDEO SPOT KANDE, KODŽE I NEBOJŠE ZA PESMU ,,TU I TAMO, TAMO, TAMO“ – PREMIJERA SUTRA!

Spot za singl „Tu i tamo, tamo, tamo“ grupe Kanda, Kodža i Nebojša biće premijerno emitovan u petak, 20. januara u 11 časova na Mascomovom YouTube kanalu, a premijera je  ujedno i lep način da se obeleži izlazak novog albuma, ,,Beton", povodom kojeg se održava veliki beogradski koncert 3. marta u Domu Omladine Beograda! Pesma „Tu i tamo, tamo, tamo“ se ubrzo nakon objavljivanja albuma „Beton“ izdvojila kao potencijalni singl. […]

today19. januar 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA