Vesti

PEKINŠKA PATKA PONOVO KREĆE DA DERE I TO U KLUBU FEST!

today7. april 2023.

Background

Kultni novosadski pank bend Pekinška Patka nastupiće u klubu Fest u Zemunu, u četvrtak, 13. aprila u 21h.

Patka je podmlađena sa tri nova člana, a od originalne postave tu su gitarista Sreten Kovačević Sreta i bubnjar Laslo Pihler Cila (Šital Puri), osnivači Pekinške patke. Okupili su novu mladu ekipu oko sebe i iznova poderali rok.

Realizacija projekta „Čovek Patka“ počela je ekskluzivnim koncertom u SKCNS Fabrici, a rezultirala i knjigom o nastanku benda i pričama koje su pratile ovaj jugoslovenski (a novosadski) kulturni fenomen. Ekscentrični i skandalozni nastupi koji su izazivali iznenađenje i šok publike, a zbunjenost i gađenje kod establišmenta i malograđana, doneli su im večnu slavu.

Hitovi benda Pekinška Patka „Bolje da nosim kratku kosu“ i „Biti ružan, pametan i mlad“ do danas su ostali poruke kojima se izražava bunt i generacijski jaz. Za ove dve numere, mladi novosadski kompozitor Ljubomir Milanović, uradio je sjajne klasične aranžmane za gudački kvartet koji su izvedeni na promociji knjige.

Misija nove postave benda je da prenese energiju novim generacijama, podseti savremenike „kako je to nekada bilo“ i istovremeno afirmiše pank i rok muziku. Osnivač benda, gitarista Sreta Kovačević ističe da je ovo, posle EXIT-a 2008, prvi zvanični nastup u Beogradu, a uskoro će moći da ih čuju i fanovi širom Srbije.

Specijalni gosti BLAST 77 zagrejaće vas punk-rock hitovima sa kraja 70-ih i autorskim materijalom sa svog debi albuma.

Ulaznice su u pretprodaji u klubu Fest radnim danima od 12h – 20h po ceni od 1200 RSD. Na dan koncerta, ulaznice će koštati 2000 RSD.

FOTO: Radivoj Hadžić

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

OBOJENI PROGRAM POSLE 6. GODINA U AMERIKANI DOMA OMLADINE!

Posle punih šest godina OBOJENI PROGRAM nastupa u Domu omladine Beograda u subotu, 13. maj, od 21h! Promotivni kontigent ulaznica dostupan je na Ticket Vision blagajnama i na tickets.rs po ceni od 1.400 dinara. Ne samo da je previše vremena prošlo od njihovog poslednjeg koncerta u Amerikani, već bend sada nastupa u novoj postavi, a početkom godine reizdali su ,,Kako to misliš: mi?" koji je konačno dostupan na vinilu. Obojeni […]

today7. april 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA