Vesti

„STAND YOUR GROUND!“ JE NOVI E.P. PANKREASA, NIKŠIĆKIH PANKERA

today15. maj 2023.

Background

Novi EP nikšićkog punk benda Punkreas izašao je u etar i dostupan je na zvaničnim YT i bandcamp kanalima. EP ,,Stand Your Ground“ sniman je u period februar-mart u Nikšiću u studiju Disorder. Snimatelj albuma je Bojan Dobrilović, dok je miks i master radio Bojan Bojanić (Autogeni trening). Produkciju potpisuje Bojan Bojanić i bend.

Punkreas kao bend ostaje dosledan DIY etici tako da je album samoizdat, a uskoro se očekuje i fizičko izdanje u CD format. Sve tesktove i muziku potpisuje bend. EP će koncertno biti promovisan u okviru proslave 20 godina benda, a dosadašnji spisak koncerata izgleda ovako:

13 maj, Podgorica, Kolektor, Rockstrikcija
14 maj, Nikšić, House pub, rodjendanska
8 jul, Novi Sad, Exit fest, Explosive stage

Dok se ostatak turneje očekuje na jesen u ostalim gradovima regiona, tu je spisak pesama:

1. Bam bam
2. Sloboda
3. Ćuti
4. Stand your ground

Iz benda kažu:” U kolektivnom ludilu koje živimo svakodnevno iskristalisale su se neke pjesme i teme koje smo uobličili kroz svakodnevnu komunikaciju. Ovaj EP je rezultat internih shvatanja okruženja i nas samih kroz prizmu punk zvuka uz koji smo odrasli i koji gajimo godinama. Mislimo da će i ovaj EP biti prepoznat kod regionalne publike kao logičan nastavak onoga kako ljudi pamte naš zvuk i stil i da ćemo se brzo vidjeti da ponovo isporučimo novu dozu crnogorskog punka svuda gdje su naši prijatelji širom bivše Jugoslavije”.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

Q.O.T.S.A. NAJAVLJUJU NOVI ALBUM SINGLOM ,,EMOTION SICKNESS“!

"Emotion Sickness" je prvi singl sa novog albuma Queens Of The Stone Age! "In Times New Roman" je 8. studijski album po redu i stiže 16. juna u izdanju Matador Records. ,,Album 'In Times New Roman' je sirov, ponekad brutalan i ne preporučuje se onima sa slabim srcem. Pa ipak, možda i jeste najlepši i definitivno najplodonosniji album u njihovoj epskoj diskografiji. Jedljivi tekstovi, više nego ikada do sada, do […]

today12. maj 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA