Vesti

Q.O.T.S.A. NAJAVLJUJU NOVI ALBUM SINGLOM ,,EMOTION SICKNESS“!

today12. maja 2023.

Background

Emotion Sickness“ je prvi singl sa novog albuma Queens Of The Stone Age!

„In Times New Roman“ je 8. studijski album po redu i stiže 16. juna u izdanju Matador Records.

,,Album ‘In Times New Roman’ je sirov, ponekad brutalan i ne preporučuje se onima sa slabim srcem. Pa ipak, možda i jeste najlepši i definitivno najplodonosniji album u njihovoj epskoj diskografiji. Jedljivi tekstovi, više nego ikada do sada, do osnivača benda Joshua Homme podstaknuti su trenutno prepoznatljivim zvučnim potpisom QOTSA, prošireni i ulepšani novim i neviđenim obrtima u praktično svakoj pesmi. Sa albumom ‘In Times New Roman’ spoznajemo da ponekad treba pogledati ispod ožiljaka i krasta da bi se videla lepota, a ponekad su i kraste, i ožiljci lepota“, kažu iz izdavačke kuće.

Osećajući se pomalo neprikladno i teško kako bi pronašli muziku sa kojom bi mogli da se pozabave, članovi QOTSA su to uradili kao što su to obično i do sada radili, pa je zvuk  albuma „In Times New Roman“ baš onakav kakvim ga  njegovi članovi žele čuti, dok ostatku brojnog auditorijuma daju zvučni forum na kome okuplja.

„Svet će se završiti za mesec ili dva“, peva Homme, postavljajući pitanje: Šta želite da radite sa vremenom koje vam je ostalo? Homme, Troy Van Leeuwen, Dean Fertita, Michael Shuman and Jon Theodore možda neće moći da nas spasu, ali bar nam daju prostor gde možemo ostatak tog vremena da izvozamo. Prva ponuda sa „In Times New Roman…“ je „Emotion Sickness“, koja obavija slušaoce toplim pokrivačem patentiranih QOTSA hipnotičkih refrena i neobičnim ritmovima isprekidanim prizvukom psihičke turbulencije. Proteklih nekoliko godina su bile teške za sve i nije tajna da su članovi QOTSA imali svoj udeo kod gubitka i slomljenog srca. Ali ko od nas se nije suočio sa nedavnim (ili davnim) borbama i bolestima emocija (,,emotion sickness“)?

Liam Lynch je napravio video sa tekstom pesme za „Emotion Sickness“ koji premijerno prikazuje sutra na QOTSA YouTube kanalu.

 

„In Times New Roman…“ je snimljen i miksovan u Hommeovom sopstvenom Pink Duck studiju, uz dodatne snimke iz studija Shangri-La. Album je producirao Queens of the Stone Age, a miksovao Mark Rankin. Album će biti dostupan na svim digitalnim platformama i na vinilu i CD-u od 16. juna. Umetničko delo i dupli LP sa preklopom, dizajnirao je dugogodišnji saradnik Boneface. LP vinil će biti dostupan širom sveta u crnoj boji, zelenoj, crvenoj, srebrnoj i plavoj. Svi formati su dostupni za pretprodaju.

Spisak pesama “In Times New Roman…”

Obscenery

Paper Machete

Negative Space

Time & Place

Made to Parade

Carnavoyeur

What the Peephole Say

Sicily

Emotion Sickness

Straight Jacket Fitting

FOTO: Promo materijal / Cover

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

GRUPA LUR OBJAVILA ALBUM SA SNAŽNOM PORUKOM U PRAVO VREME: ,,VERUJ, VOLI“

Spotom za pesmu ,,Kerozin" kragujevački LUR (Ludak u razvoju) je pre nepunih mesec dana najavio novi album, koji je izašao sa prvim sunčanim danima maja i predstavlja vrstu emotivnog bunta kao odgovora na mrak. Unutrašnje buđenje nagoveštavaju već samim nazivom: ,,Veruj, voli“. ,,Danas su te dve reči, VERUJ i VOLI, veći simbol bunta nego ikada ranije! VERA kao iskrena intimna energija koja te vuče da bude bolje, ili bar okej. […]

today11. maja 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA