Vesti

NOVI SINGL I VIDEO SPOT LUKE RAJIĆA JE HIMNA LETA?

today19. jun 2024.

Background

,,Rituali’’, nova pesma i spot pop izvođača Luke Rajića, neodoljivo nas podseća na sve lepe stvari koje leto donosi. Od 14. juna – publika može slušati letnji hit ,,Rituali’’ na svim striming platformama.

Luka Rajić je jedan od najperspektivnijih pop imena na regionalnoj muzičkoj sceni. Talenat ovog zillenial princa prepoznala je i potvrdila prestižna svetska diskografska kuća Universal Music, za koju je izdao svoj treći singl i spot ,,Rituali’’.

Spoj zarazne pop melodije i zavodljivi tekst pesme ,,Rituali’’ uvertira je u sve lepe stvari koje nam stižu s dolaskom leta – omamljenost suncem, hedonizam, flert i prepuštanje zanosu.

,,Neko sam ko veruje u moć mantri. Mogu reći da sam opsednut vizualizacijom i manifestacijom pa je i tako nastala i ova pesma. Želeo sam da napišem pesmu koja u sebi neće imati ni trunku straha, već će njena suština biti ispunjena uživanjem, lepim stvarima, suncem i flertom. Za mene su “Rituali” ultimativna himna vibrantne ljubavi i želim da to postane i tebi!’’ – poručuje publici Luka Rajić.

Iako zanesen letom – Luka Rajić ovog leta je radan i fokusiran na dva važna datuma: 13. jul – kada nastupa na EXIT festivalu, ali i 6. septembar – kada izlazi njegov debitantski album ,,Deca novog milenijuma’’.

Predstojeći album ,,Deca novog milenijuma’’ je svojevrstan dnevnik 20-ih godina gde mladi kantautor poručuje da su među nama nove generacije ’’budne, žedne, pune snova’’ i ustremljena su da donesu slobodu sebi i drugima. Pomirujući dihotomije u sebi – Luka Rajić svojim stvaralaštvom donosi pesme o pitanjima svoje generacije i tvrdi da odgovor na sve leži u prigrljivanju naše autentičnosti i iskrenosti sa sobom i drugima.

Poslušajte treći singl ,,Rituali’’, spremite se za leto pred nama, ali i 6. septembar kada nam ovaj sanjivi i talentovani kantautor sprema kompletno album izdanje.

Luka Rajić je jedan od najperspektivnijih mladih kantautora i pop izvođača na regionalnoj muzičkoj sceni. Njegov rad, talent i posvećenost prepoznala je i potvrdila prestižna svetska diskografska kuća Universal Music, za koju je izdao tri singla: „Časna reč“, „Slobodan pad’’i ,,Rituali’’. Ove pesme predstavljaju ujedno uvod u njegov debitantski album „Deca novog milenijuma“, koji će biti objavljen 6. septembra 2024. godine.

„Deca novog milenijuma’’ je svojevrstan dnevnik 20-ih godina, gde Luka Rajić poručuje da su među nama generacije „budne, žedne, pune snova’’ koje preispituju status quo i ustremljene su na to da donesu slobodu sebi i drugima.

„Svaka pesma je sačuvana uspomena iz vremena u kom je nastala i emocije odakle je potekla. Dok pišem, moja namera je da zaustavim trenutak u sebi i iznedrim iskru pesme koju želim da pretočim u univerzum gde to ponovo doživljavam. Tako nastaje sva moja muzika, pa i prvi album. ‘Deca novog milenijuma’ je kolekcija reči, zvukova i slika koje su ogledalo mene, ali i svih drugih koji prolaze kroz rolerkoster iskustva 20-ih godina. Ja se svakim usponom i padom sve više oslobađam, a taj odraz želim da vide svi koji će slušati ove pesme”, ističe Luka Rajić.

Luka Rajić debitantskim albumom donosi pesme o pitanjima svoje generacije i tvrdi da odgovor na sve leži u prigrljivanju naše autentičnosti. Od želja, zaljubljivanja, privida, laži, preisipitivanja, turbulencija, prijateljstava i anksioznosti, pa do prepuštanja, nade i osećaja zajedništva – stvaralaštvo Luke Rajića pruža uvid u odlike novih, sve hrabrijih i slobodnijih generacija.

 


FOTO: Jelena Pantelić

Za audioprodukciju novog albuma sarađivao je sa svojim bratom, producentom u usponu Igorem Rajićem, kao i sa A.N.D.R, producentom i multi-instrumentalistom školovanom na američkom Berkliju, koji je 2023. nagrađen priznanjem „Najbolji novi izvođač“, koji dodeljuje RUNDA (Regionalno Udruženje Nezavisnih Diskografa). Ostali kreativci koji su doprineli autorstvu projekta su multidisciplinarna umetnica Emilija Terzić, inače dugogodišnja saradnica Luke Rajića za vizuelni univerzum i poeziju, kao i Emilija Đonin (KOIKOI) i Filip Bulatović MAPO, čije će se umeće čuti u klavirskim deonicama albuma.

„Luka Rajić je među izvođačima koji su neophodni regionalnoj muzičkoj sceni – autentičan muški vokal, muzikalno i produkcijski razigran muzičar, kreativac istančanog identiteta koji je na putu da zakorači snažno u promenu mejnstrim zvučne slike Srbije i okolnih zemalja“, istakli su predstavnici legendarne izdavačke kuće Universal Music.

Albumu „Deca novog milenijuma“ prethode četiri singla i EP „Ludim od kluba“, kao i saradnje sa značajnim imenima nove generacije, poput A.N.D.R, Pocket Palme i Jymenik.

Luka Rajić je već na početku svoje karijere ostvario veliki uticaj na mladu publiku željnu savremene pop muzike na „našem“ jeziku. Singl „Ludim“ izazvao je pravu fascinaciju tada novim imenom na sceni, privukavši milione fanova i pregleda. Primećujući vrednost te digitalne pažnje za svoj muzički put, Luka odlučuje da stvaralaštvo prenese u realni svet, kroz nastupe sa bendom.

Debitantski nastup njegovog benda bio je 2021. godine, i to kao predgrupa bendu Buč Kesidi na koncertu na Kalemegdanu. Luka Rajić je potom nastavio da prati poznati boy-band na pojedinim koncertima u regionu.

Kao upečatljiva solistička iskustva Luka Rajić izdvaja nastupe na Belgrade Beer festu (2022), Gradić festu u Novom Sadu (2022), kolektivni koncert u Domu omladine sa pocket palmom i Ivom Lorens (2022), festivalu Kvirhana u Sarajevu (2023), kao i zajedničku turneju po Srbiji sa muzičarkom Ivom Lorens (2023). A najdragocenija prilika bila je upoznavanje sa portugalskom kantautorkom MARO (nekadašnjom predstavnicom Portugala na Evroviziji, čiji je fan čak i megazvezda Bili Ajliš), kada je Luka Rajić sa svojim bendom otvorio njen nastup u Beogradu u BitefArtCafe-u uoči njene evropske turneje.

Kao svoje muzičke uzore Luka Rajić izdvaja Troye Sivana, Caroline Polachek, Lorde, Ryan Beatty-a, Tejlor Svift.

 

FOTO: Promo materijal

 

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

ROCK RADIO I DOB OBELEŽAVAJU SVETSKI DAN MUZIKE, 21. JUNA NA ZIDIĆU! AJMO NAPOLJE!

Ajmo napolje! ROCK RADIO I DOM OMLADINE BEOGRADA OBELEŽAVAJU SVETSKI DAN MUZIKE  ,,NA ZIDIĆU" Petak, 21. jun, od 12 do 14h, Plato Milana Mladenovića   Svetski dan muzike, 21. jun, Rock Radio i Dom omladine Beograda proslaviće ,,na zidiću", na Platou Milana Mladenovića, u društvu brojnih gostiju, slučajnih prolaznika i gradskih namernika. Postala je već tradicija da Rock Radio na najveći praznik muzike u godini izađe iz studija na ulicu, […]

today18. jun 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA