Vesti

NIKOLA ČUTURILO PRIČA SVOJE ,,PRIČE IS DEPOA“

today10. decembar 2021.

Background

Snimano na način dobro ozvučenog benda na pozornici, sirovo, bez puno ili bez imalo ukrasa sa strane, ,,Priče is Depoa” predstavlja jedan od najličnih albuma u karijeri Nikole Čuturila koji je upravo objavljen u izdanju Lampshade Media.

Posle velikog uspeha singlova ,,Sanjam te” i ,,Lice ulice” objavljenih u 2021. godini, novi album je konačno pred nama i predstavlja intimnu, i iskrenu vlastitu projekciju, izraženu u maniru autentičkog zvuka rock muzike.

Na albumu Nikola predstavlja deset pesama koje predstavljaju oštre i pokretne slike svega što on oseća, želi i čuje duboko u sebi:

,,Moj bend je kliznuo u svaku od numera dajući joj baš ono što sam čuo i želeo od samog početka.“

kaže Nikola o albumu i dodaje:

,,To je na kraju rezultiralo konceptom dobro snimljenog živog benda na zadatku, sirovo, bez nepotrebne kozmetike. Novi/stari producent Vladimir Negovanović je neko ko odlično poznaje moj muzički senzibilitet. Kao da smo u režiji i gluvoj sobi imali tu nevidljivu estetsku skicu koju smo svi prepoznali i onda se samo prepustili toj čarobnoj avanturi putovanja ka njoj.“

Bez obzira koje muzičko polje istražuje u pesmama – grub, oštar zvuk gitare ili nežne balade punog srca, Nikola Čuturilo uspeva kao i uvek da izbegne zamke puke eksploatacije, čvrsto ostane u svetu doslednog stvaranja i time potvrdi poziciju autora koji već četiri decenije okupira srca, i umove sofisticirane publike rokenrola širom Balkana.

Album je nastao u izazovno vreme ,,lockdowna” i posle znatno mračnijeg niza muzičkih reakcija na previranja i turbulencije u društvu, u kojem živi i radi. Sa ,,Priče iz Depoa”, Nikola se vraća na mesto gde ljubav i iskrenost zaista funkcionišu i kaže:

,,Meni je ovo jako važno, to sam se sa bendom dogovorio, a i sa Vladom, mi radimo jako važnu stvar. Neću nikada da pristanem da je ovo sporedna delatnost, koja je zapravo tu nekakav ukras. Na žalost, mi slušamo gomilu nebitnih stvari, gomilu budalaština, ono što je bitno vrlo često u poslednje vreme dozvoljavamo da tako sa nipodoštavanjem, prodje pored nas. Život je jedan. Meni je ovo najvažnije na svetu.“

FOTO: Brian Rašić

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,MICKA LIFA“ OVOG VIKENDA DRŽI KARDIO U KUGLAŠU

Rep/trep/hip hop izvođač iz Novog Sada, pod umetničkim imenom Micka Lifa, nastupiće ove subote, 11.decembra u beogradskom klubu Kuglaš. Kao podršku na nastupu najavljuje ekipu u sastavu: Rcallz Baboon, Kene Beri, Nihil i XO Rade. „SAVE THE DATE!“ kaže Micka Lifa i dodaje da jedva čeka svoj prvi nastup u Kuglašu: „Pripremite energiju za topljenje u kardio stilu, jer moji fenomenalni gosti Rcallz Baboon, Kene Beri, Nihil ,XO Rade i […]

today10. decembar 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA