Vesti

GRAD SE POPEO NA ,,BRDO“! SJAJAN VIDEO SPOT I ALBUM RIJEČKE ALTERNATIVE

today24. mart 2023.

Background

Nakon objave masivnog, bogatog dvostrukog box-set izdanja “best of & band on” (Dallas Records, 2021.) na kojem su sabrani njihovi najbolji radovi, riječka grupa Grad vadi asa iz rukava i baca na sto devet potpuno novih pesama zaokruženih u celinu nadolazećeg albuma ,,Brdo“.

Već vrlo dobro prihvaćeni singlovi ,,Deset“, ,,Sever“ i ,,Top“ dali su naslutiti da ,,Građani“ nastavljaju tamo gde su i stali, uz sjajnu liriku, uigranu ritam sekciju, jake i melodične rifove.

Novi singl ,,Brdo“ prati video spot napravljen sa uhodanim timom benda. Naime, iza kamere njihov je stalni saradnik i fotograf Petar Kürschner, a montažu potpisuje zajedno sa kretivnom riječkom umetnicom Stephany Stefan.

FOTO: Brdo

U fokusu ove video priče pojedinca su i njegova svakodnevica koja se oslanja na temu pesme: potreba svakog od nas da se vrati prirodi i majčici zemlji. Poseban i istinit glavni lik Denis efektno je odigrao ulogu, istovremeno sa gledaocem deleći deo svog života, svoje lične svakodnevice, a prirodni krajolik kao scenografija pojačava temu pesme, ulijeva dozu optimizma i podseća da je Majka Zemlja uporište za život, naš lek.

,,Brdo“ nam skreće pažnju na to da u ovom betonskom i užurbanom svetu, ponekad jednostavne stvari poput šetnje prirodom i uživanje u svim njenim oblicima i lepotama mogu biti izvor velikog zadovoljstva i mira, a izostanak signala na mobitelu upravo ono što taj mir čini potpunim.

Istoimeni album je u digitalnom formatu tu od danas 24.03., a video spot za pesmu ,,Brdo“ pogledajte ovde:

FOTO: Cover / Mladen Stipanović

 

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

THE SMILE JE IZBACIO LIMITIRANO VINILNO IZDANJE „EUROPE LIVE RECORDINGS 2022“ EP

„Europe Live Recordings 2022“ EP na 12" drugo je live izdanje grupe The Smile izašlo u okviru XL Recordings. Iako je prethodno objavljeni album „Live at Montreux Jazz Festival“ došao samo u digitalnom formatu, sada je u opticaj stavljena ograničena količina izdanja na vinilu, rasprodana online u samo nekoliko sati. Na EP-u su live snimke omiljenih pjesama obožavatelja s izrazito hvaljenog debitantskog albuma The Smile „A Light For Attracting Attention“, […]

today23. mart 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA