Vesti

THE SMILE JE IZBACIO LIMITIRANO VINILNO IZDANJE „EUROPE LIVE RECORDINGS 2022“ EP

today23. marta 2023.

Background

„Europe Live Recordings 2022“ EP na 12″ drugo je live izdanje grupe The Smile izašlo u okviru XL Recordings. Iako je prethodno objavljeni album „Live at Montreux Jazz Festival“ došao samo u digitalnom formatu, sada je u opticaj stavljena ograničena količina izdanja na vinilu, rasprodana online u samo nekoliko sati. Na EP-u su live snimke omiljenih pjesama obožavatelja s izrazito hvaljenog debitantskog albuma The Smile „A Light For Attracting Attention“, kao i bendove izvedbe Thomove solo pesme ,,FeelingPulledApartByHorses“ iz 2009. godine, a snimljen je u raznim gradovima tokom prve turneje benda prošlog leta.

Iako zvuk The Smile nije daleko od zvuka Radiohead, sigurno je naišao na veliko uvažavanje, jer se čini da bi saradnja između ovih muzičara mogla beskrajno generisati nijansirane verzije njihovog prepoznatljivog zvuka, prožetog karakterističnim ekspresionističkim raspoloženjem njihove umetnosti. Kako godine prolaze, čini se da je ovaj ekspresionizam prepun beskrajne zalihe kreativnosti, a prirodno je proizašao iz  napuštanja svake potrebe muzičara ili težnje da prisile zaokret u svom umetničkom luku. Muzika ovog majstorskog trojca duboko je ukorijenjena u nasleđe njihove glavne izvedbe.

The Smile su ove godine podelili svirke uživo sa NPR Tiny Deska i KEXP-a, nastavljajući graditi svest i priču o bendu, prikazujući svoje virtuozne live setove odsvirane u sastavu: Thom Yorke (vokal, gitara, bas, klavijature), Jonny Greenwood (gitara, bas, klavijature), Tom Skinner (bubnjevi) i Robert Stillman (saksofon na ‘You Will Never Work In Television Again’).

FOTO: Promo materijal/Cover

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

OTVARANJEM SUBASOBE NAJAVLJEN JE I POČETAK SEDME KONTAKT KONFERENCIJE

Otvorena je izložba SUBAsoba kao najava sedme KONTAKT konferencije, show case-a i festivala koji počinje 23. marta 2023. U beogradskoj Kuli (u Cetinjskoj 15) 21. marta je otvorena interaktivna instalacija SUBAsoba posvećena stvaralaštvu Mitra Subotića Sube, muzičara, kompozitora i producenta. Instalacija je postavljena kao prateći program Kontakt muzičke konferencije, showcase-a i festivala i trajaće do 25. marta. 21. mart je bilo otvaranje SUBAsobe i govorili su tim povodom Rajko Božić, […]

today22. marta 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA