Vesti

FINALISTI NAGRADE MILAN MLADENOVIĆ 2022 SU…

today4. avgust 2022.

Background

Regionalni žiri koji odlučuje o Nagradi Milan Mladenović 2022 preslušao je 219 pesama prijavljenih na konkurs i opredelio se za 45 polufinalista. Sada je izbor sveden na 12 kompozicija, koje su se svojim kvalitetom izdvojile i prokrčile put do finala Nagrade koja će u organizaciji Zadužbine Milana Mladenovića biti dodeljena četvrti put ove godine. Nakon glasanja žirija u sastavu Mile Kekin (Hrvatska), Sonja Lončar (Srbija), Matjaž Manček (Slovenija), Edo Plovanić (Hrvatska) i Dragiša Uskoković Ćima (Srbija) poznato je 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji.

Pesme koje su ušle u finale navodimo po abecednom redu:

 1. BRAT – Nataleé
 2. DOMA – Dina Jashari
 3. FATAMORGANA – Porto Morto
 4. HODAJMO NA RUKAMA – Relej
 5. KREĆEM SE – Proto Tip
 6. LJUBIMO SE – Luka Rajić
 7. OPET – Ljubičice
 8. OPROSTITE, OPROSTITE, OPROSTITE – Šiza
 9. PRJATUČKI (KDO BO REŠIL SVET) – Mrfy
 10. RIJEČ – Seine
 11. SAMO TI I JA – Sentineo
 12. ZAVRTI ME – Šajzerbiterlemon

Nagrada Milan Mladenović ustanovljena je 2019. godine sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja. Dobitnik prve Nagrade koja je dodeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili sa pesmom ,,D.E.P.R.A“, drugi laureat bila je grupa Dram 2020. sa pesmom ,,Daj mi sve“, a treća Nagrada Milan Mladenović dodeljena je grupi Ana & The Changes za pesmu ,,Tu“.

Dobitnici Nagrade Milan Mladenović biće nagrađeni statuetom Zadužbine i novčanom nagradom koja iznosi 3.000 evra, a poseban poklon dobiće i najinovativniji bubnjar ili bubnjarka – „Firchie Drums“ doboš.

 

Foto: Zadužbina Milana Mladenovića PROMO / dizajn: Relja Bikić

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,ROCK VILLAGE“ U AVGUSTU, U BANATSKOM SOKOLCU!

Rock Village Festival će se posle dve godine pauze ponovo održati u Banatskom Sokolcu - u petak i subotu, 12. i 13. avgusta 2022. Festival koji se od 2005. godine tradicionalno održava u avgustu sa svakim novim izdanjem sve više ljudi upoznaje sa ovim šarmantnim južnobanatskim selom koje broji tek nešto više od 300 stanovnika, a koje se tokom ove manifestacije udesetostruči! Rock Village je Banatski Sokolac, između ostalog, pozicionirao […]

today1. avgust 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA