Vesti

DECA IZ VODE, EKV TRIBUTE, NA NOVEMBARSKOJ TURNEJI

today4. novembar 2022.

Background

Posle pauze od tri godine udruženje Deca iz vode ponovo organizuje tradicionalne novembarske koncerte po većim gradovima Srbije.

Turneja se organizuje u cilju podsećanja na lik i delo Milana Mladenovića – rok muzičara, pesnika i umetnika čije je stvaralaštvo ostavilo neizbrisiv trag u rok muzici ex-yu prostora u različitim grupama i projektima, a najviše kroz grupu Ekatarina Velika.

Deca iz vode je EKV tribute band i projekat nastao 2015.godine u Beogradu sa idejom da se koncertno obeležava sećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov opus. Jedno od glavnih obeležja ovog benda je što je to jedini aktivni EKV tribute koji je istovetan nekadašnjoj njihovoj postavi. U ulozi Milana Mladenovića, kao vokal i gitara, je Aleksa Vučković, a kao nekad Margita klavijature svira već afirmisana mlada umetnica Luna Škopelja. Bas gitaru svira Lazar Ostojić, a bubnjeve Nikola Rajović. Svi članovi ovog benda su iskusni i vrhunski muzičari uključeni u razne druge bendove, a zajednička strast prema EKV-u ih je spojila u ovom projektu.

Na repertoaru su svi najveći hitovi i najbolje pesme sa svih šest studijskih albuma EKV-a plus njihov debi kao Katarina II. Energija i emocija koja se emituje sa bine je odlična, a atmosfera u publici po pravilu euforična.

Bend beleži brojne prilično posećene koncerte širom Srbije i ex-YU od kojih je dobar deo bio rasprodat. Od strane muzičke i stručne javnosti bend često dobija epitet najboljeg i najvernijeg originalu koji je postojao, a u tome im pomaže i saradnja koju imaju sa bivšim članovima EKV-a i koji su im povremeno gosti na koncertu. Među njima su: Srđan Žika Todorović (bubnjar 1987-90), Ivan Ranković Raka (bubnjar 1985-87), Bole Stanojević (basista 1994) i Tanja Jovićević (prateći vokal 1989-93).

Grupa deluje u okviru istoimenog udruženja koje okuplja veći broj umetnika raznih profesija koji rade nešto inspirisani EKV-om, pa će publika u nekoliko gradova na video screenu moći da vidi i interesantne fotografije i video spotove urađene od strane nekoliko web i video dizajnera.

Turneja Srbija 2022:

4.11. Carpe Diem Niš

5.11. Zappa Baza Beograd

12.11. Gerila Novi Sad

18.11. Gradski Kulturni Centar Užice

19.11. Dom Omladine Kragujevac

26.11. Zona 9 Čačak

03.12. Apolo Pančevo

 

O pretprodaji, ceni ulaznica i ostalim detaljima svakog koncerta možete se informisati na facebook i instagram stranicama benda kao i lokalnih klubova.

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

KARAMBA! ZABRANJENO PUŠENJE STIŽE U BEOGRAD I NOVI SAD!

Legendarni bend predvođen Sejom Seksonom nastupiće 2. decembra u Zappa Bazi u Beogradu, a dan kasnije u SKCNS Fabrici u Novom Sadu. Nakon duže pauze, jedan od najpopularnijih ex-YU bendova održaće koncerte u Beogradu i Novom Sadu i uživo predstaviti novi dvostruki album „Karamba!“, objavljen u junu ove godine. - U Beogradu smo svirali pre četiri, u Novom Sadu pre dve godine, što je više nego dovoljno da se jako […]

today3. novembar 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA