Vesti

,,MISLI“ DAMJANA MANEVSKOG (LELEE, MORVERN, EX MOLOKAI) SU TU

today29. jun 2022.

Background

Tri godine od izlaska istoimenog debitantskog albuma Rush to Relax vraća se sa novim albumom koji donosi najraznovrsniji rad ovog DIY rokenrol projekta do sada!

Damjan Manevski, makedonski muzičar koji živi i radi u Ljubljani (Damjan je član grupa Lelee, Morvern, ex Molokai), na novoj ploči nastavlja svoj prirodni razvoj kao muzičara, a još
više kao pesmopisca potpuno u duhu dobro poznate makedonske muzičke tradicije.

 

,,Pesni vo meani“ je prvi singl sa nadolazećeg albuma ,,Misli“. Inspiracija za pesmu došla je nakon nekoliko porodičnih proslava prošlog leta i intenzivnih emocija koje buknu u takvim trenucima. Jasno je da se ovakve posebne prilike često pretvore u velike fešte na kojima svi totalno polude – osećaj kakav retko viđamo na indiekoncertima!

Pesma je nastala u periodu kada su sve te emocije još uvek bili u zraku… Na pesmi čujemo
prepoznatljive Damjanove gitare koje neprestano pružaju tople i isprepletene melodije. A pesma ne bi imala svoju mehandžisku magiju bez doprinosa bliskog saradnika Nejca Čulka (HAY) na bubnjevima, udaraljkama i sintisajzerima. Kuriozitet je gostovanje Damjanovog oca Zorana Manevskog na violini, a to pesmi daje poseban šarm!

Singl ,,Pesni vo meani“ snimljen je tokom prošle zime. Za snimanje i miks bio je zadužen Jan
Cizej (Morvern), dok je mastering uradio Mikey Young (Total Control, Eddy Current
Suppression Ring). Pesma će se naći na albumu ,,Misli“ koji izlazi poslednjeg dana osmog
meseca digitalno i do kraja godine na vinilu u zajedničkoj akciji Look Back and Laugh iz
Ljubljane, Pop Depresije iz Beograda i Hidden Bay Records iz Toulousa.

FOTO: Cover albuma

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

INDIESPONIRANI ROK SA SJAJNOM EKIPOM:+1 JE NOVO IME NA SCENI

+1 je indie rok bend iz Beograda. Indie je skraćeno od indiesponirani rok – manje gitara, više mašina. Miroslav Cakić i Milan Bogdanović (prethodno: i duhovi) su napravili novi bend. Hteli su da svoj novi identitet liše ikakvih slojeva značenja pa su odabrali kratko i random ime – a šta je više random od +1, osobe koju ćete možda povesti sa sobom negde gde nećete platiti da uđete, neizvesnog dejta, imaginarnog […]

today28. jun 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA