Vesti

BOB MARLEY TRIBUTE GROUP U KUGLAŠU!

today16. jun 2022.

Background

Uz Bob Marley tribute group koji nastupaju u petak, 17. juna, u klubu Kuglaš dešavaće se vrhunska rege žurka!

Bob Marley tribute nastao je 2019. godine u Beogradu. Ovo je izvedba ne sasvim uobičajenog repertoara pesama Boba Marlija od strane kanarskobrdsko-pančevačke rasta koalicije Dub Electonic Freestyle Bob Marley tribute group.

Dub roots reggae pristup održava rasta kulturu sa pravim vrednostima, stvarajući muziku, šireći ljubav i dobro!

Robert Nesta Marlei OM (6. februar 1945 — 11. maj 1981) je bio jamajčanski pevač, muzičar i tekstopisac. Smatran jednim od pionira regea, njegovu muzičku karijeru obeležilo je spajanje elemenata regea, ska-a i rokstedija, kao i njegov prepoznatljiv vokal i stil pisanja pesama.

Marlijev doprinos muzici povećao je vidljivost jamajčanske muzike širom sveta i učinio ga globalnom figurom popularne kulture do danas. Tokom svoje karijere, Marli je postao poznat kao Rastafari ikona, a svojoj muzici je dao osećaj duhovnosti. Takođe se smatra globalnim simbolom jamajčanske muzike i kulture i identiteta, i bio je kontroverzan u svojoj otvorenoj podršci demokratskim društvenim reformama.

Godine 1976. Marli je preživeo pokušaj atentata u svojoj kući, za koji se smatralo da je politički motivisan, a takođe je podržavao legalizaciju marihuane i zalagao se za panafrički duh.

Klub Kuglaš nalazi se u Đušinoj 5, a ulaz 250 dinara.

FOTO: Poster Kuglaš

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,TEORIJA ZABAVE“ JE NOVI EP NIKOLE VRANJKOVIĆA

Nikola Vranjković nedavno je objavio novi EP sa 4 pesme „Teorija zabave“ za diskografsku kuću Multimedia Music. Za prvi singl sa EP-a „Kad tuga pobedi bes“, u kojem kao specijalni gost na gitari učestvuje gitarista Galije Dragutin Guta Jakovljević, nedavno se pojavio i video spot koji potpisuje Milan Panić. https://www.youtube.com/watch?v=de4UqAavhLc   Ovo izdanje su producirali Vranjković i Marko Nježić uz pomoć Ivana Petrovića, a snimila ga je postava koja sa […]

today14. jun 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA