Vesti

GRUPA THERE. PONOVO TU SA NOVIM VIDEO SINGLOM KOJIM NAJAVLJUJU ALBUM

today8. novembar 2022.

Background

Dugoočekivani povratak niškog benda There., ujedno i jednog od reprezentativnijih regionalnih post rock bendova u prethodnih deset godina, desio se novim singlom i spotom za pesmu “Temporal Disfiguration”. Ovim singlom, objavljenim u petak 4. Novembra, bend najavljuje svoj drugi album “Dystopian Landscapes“, čiji je zvanični datum izlaska zakazan za 11. Novembar.

Spot za pesmu “Temporal Dysfiguration” snimljen je u South Agency studiju, za kameru je bio zadužen Bogdan Stanojević, dok režiju i editing potpisuje basista benda There. Marko Mitić.

– Pre par meseci, kada smo se konačno okupili, rešili smo da u što kraćem vremenskom periodu konačno izbacimo album. Logičan prvi korak bio je da izaberemo najavni singl gde smo bez mnogo razmišljanja, jednoglasno, odlučili da to bude “Temporal Dysfiguration”. Marko je onda došao sa idejom za spot koju smo uz pomoć naših dragih prijatelja iz South Agency-ja realizovali u najkraćem mogućem roku. Nakon najavnog singla za par dana biće objavljen i dugoočekivani album “Dystopian Landscapes” koji već dve i po godine stoji završen i čeka da naiđe pravi trenutak da bude objavljen. Kompletan album smo snimili svega par meseci pred početak pandemije i već tada je imao naziv “Dystopian Landscapes” što se ubrzo pokazalo kao nešto čemu svakodnevno svedočimo. Nažalost, ceo taj period nas je na skoro dve godine udaljio od benda, iako smo za tu 2020. imali velike planove koji su, pored izdavanja albuma, uključivali i dvadesetak koncerata u Evropi. Međutim, sada smo se vratili, rešili da sami objavimo album, a već smo i krenuli da radimo na novom materijalu koji se skupljao prethodne dve i po godine“, kaže ekipa iz benda.

FOTO: Promo materijal

Instrumentalni post rock bend There. zvanično je formiran sa početkom jeseni 2012. godine, iako je neformalno funkcionisao i par godina pre. Prve skice i ideje, koje su nekoliko godina plovile kroz jam sessione sa raznim muzičarima koji su prošli kroz bend, dobijaju svoj zvanični oblik 2013. Iste godine There. objavljuje debitantski EP „Session 4“ dok svoj prvi album „Chasing the Basics“ izlazi 2016. godine.

U novoj, četvoročlanoj, postavi u kojoj funkcionišu od 2017. tokom narednih godina odsvirali su preko 50 nastupa u Srbiji, Bugarskoj, Makedoniji i Mađarskoj od kojih su neki, poput nastupa u Nišu, zatim na Exit festivalu, glavnom gradskom trgu u Skopju i kultnom klubu Szimpla Kert u Budimpešti najviše odjeknuli. Između ostalog, nastup u klubu Feedback u Nišu, renomirani muzički portal Balkanrock proglasio je za jedan od najboljih nastupa regionalnih bendova u Srbiji tokom 2019. godine. Četvoročlana postava benda There. nakon toga ulazi u proces finaliziranja svog drugog albuma „Dystopian Landscapes“ eksperimentišući sa angularnijim formama muzike, ujedno održavajući svoju izgrađenu estetiku odmetnika post roka.

FOTO: Promo materijal/ cover

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

STEREOBANANA DONOSI ,,NIŠKE STRASTI“ U BEOGRAD 12. NOVEMBRA!

Došlo je vreme i da prestonica doživi pravu erupciju pozitivne energije uz niški dvojac - Stereo Bananu! Nakon rasprodatih koncerata u Novom Sadu i Nišu, velemajstori kungfuzije - Naopak i Nemus, premijerno će predstaviti nove pesme beogradskoj publici u subotu, 12. novembra od 22 časa u novom gradskom koncertnom prostoru - Zappa Bazi. FOTO: Vladimir Stanković U već prepoznatljivom maniru, ovaj popularni i uvek zanimljivi muzički dvojac odsviraće čak 14 […]

today7. novembar 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA