Vesti

BABY LASAGNA NOVIM SINGLOM, „AND I“, DONOSI DRUGAČIJI ZVUK

today3. jul 2024.

Background

Miljenik evrovizijske publike i jedan od najuspešnijih mladih regionalnih muzičara, Baby Lasagna predstavlja razigrani singl „and I“ na kom „servira“ publici nove ukuse i dimenzije svog zvuka! Na do sada neistražene sonične teritorije Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, uputio se uz pomoć tima s kojim je i do sada sarađivao, a uz singl, objavljen je i muzički video u retro stilu pedesetih godina čiju režiju potpisuje umetnikova verenica, Elizabeta Ružić

„Ovu pesmu zamišljam kao veliki trenutak u svojoj karijeri baš zato što je to prva moja pesma koju publika zapravo iščekuje. Od samog početka sam najavljivao album kao haotični miks žanrova, stoga pesma „and I” jasno prkosi dosadašnjim izdanjima. Uzbuđen sam da čujem šta će publika reći na „novo lice lazanje“. Neću se truditi da opišem numeru, njen muzički pravac, niti značenje njenog teksta – to prepuštam slušaocima“, izjavio je Baby Lasagna povodom nove etape svoje karijere.

FOTO: Elizabeta Ružić

Sa više od 50 miliona slušanja pesme „Rim Tim Tagi Dim“, evrovizijska numera Baby Lasagne već nosi status hita, a o njegovom uspehu svedoči i činjenica da je numera dobila najviše glasova publike na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije u Malmeu. Drugoplasirani Baby Lasagna u poslednje vreme broji čak četiri miliona mesečnih slušalaca na muzičkim platformama, što definitivno ukazuje na to da se apetit za njegovom novom muzikom samo povećava.

Nova numera je objavljena tačno na vreme nakon najave velike evropske turneje pod nazivom „Meow Back“ koju je umetnik zakazao za proleće 2025. godine. Turneja će obuhvatiti 26 nastupa u 20 zemalja, a ova vesela pesma prožeta teatralnim momentima, promenama u tempu i maštovitim referencama na kuhinju samo je početak svega ukusnog i zaraznog što je umetnik spremio za svoje slušaoce!

FOTO: Elizabeta Ružić

Muzički projekat Baby Lasagna, iza kog stoji mladi muzičar Marko Purišić iz Umaga, nastao je iz potrebe tekstopisca i umetnika da umesto prema uputstvima stvara muziku po sopstvenom ukusu. Marko svoje dugogodišnje stvaralačko iskustvo (uključujući pisanje pesama za bend Mono Inc. koji je ostvario fantastičan uspeh u Nemačkoj) koristi za poigravanje različitim žanrovima, a njegov opušteni pristup muzici ogleda se u humoru i ležernosti tekstova koji su u skladu s njegovima iskustvima i pogledu na svet. Muzičar u ovom trenutku radi na debitantskom albumu, a sudeći po reakcijama, ceo svet jedva čeka da ga čuje!

Izdanje „and I“ je u Srbiji dostupno na svim streaming servisima.

FOTO: Elizabeta Ružić

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

TRADICIONALNI NATURAL MYSTIC REGGAE FESTIVAL, LEPOTA PRIRODE I ZVUKA OD 19. – 21. JULA!

Dragi mistični prirodnjaci, još jedan Natural Mystic Reggae Festival je pred nama. Dobro poznata lokacija, Ždreban - Gornji Milanovac od 19. do 21. jula 2024. Još uvek niste sigurni koji od mnogobrojnih festivala ćete posetiti ovog leta? Dozvolite da Vam pomognemo. Dva stejdža, 8 koncerata i preko 20 nastupa izvođača iz Engleske, Italije, Španije, Slovenije, Austrije, Meksika, Makedonije, Rumunije i naravno Srbije u grabovoj šumi brda Ždreban nadomak Gornjeg Milanovca […]

today2. jul 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA