Vesti

ARSENAL FEST KOMPLETIRA SPISAK IZVOĐAČA

today19. april 2022.

Background

Poznato je još 30 izvođača koji će nastupiti na Arsenal Festu 2022: Nele Karajlić i Stefan Milenković, Van Gogh, Rundek i Ekipa, Senidah, Goblini, samo su neka od njih.

Slavni violinista Stefan Milenković i legendarni roker, dr Nele Karajlić prirediće publici zajednički spektakl „Rock El Clasico“, 30. juna, na Main stageu tokom prve večeri trodnevnog Arsenal festa 12 u Kragujevcu, u prostoru Kneževog arsenala. U ovom svojevrsnom eksperimentu njih dvojica spajaju čuvene pesme iz repertoara Zabranjenog pušenja i No Smoking Orchestra, kao što su „Fikreta“, „Gile šampion“, „Ženi nam se Vukota“, „Devil In the Business Class“, sa delima velikih kompozitora klasične muzike – Čajkovskog, Šostakoviča, Bramsa…

„Ova Stefanova i moja avantura nije iznenađujuća za bilo kog ko nas poznaje”, priča Nele.

“Nemirnog sam duha, ne zadovoljava me puko interpretiranje starih pesama. Ne postoji ništa što se ne može promeniti, rasklopiti i ponovo sastaviti na drugačiji način. Muzika ima mnogo kombinacija, mozaika, koji su u stvari isti, i sa njima možete da se igrate bez ograničenja”.

Još uvek promovišući aktuelni album „More bez obala“, na Arsenal se 1. jula vraća Van Gogh. Trojka predvođena Zvonimirom Đukićom Đuletom doneće žestoku, punokrvnu rok svirku, sa hitovima iz svih faza 36 godina duge karijere.

„Radujemo se susretu sa temperamentnom kragujevačkom publikom posle punih sedam godina od našeg prvog nastupa na Arsenal festu”, podseća Đule. „Zadovoljstvo je naše, da sa rokenrolerima svih uzrasta, u osvedočenom rokenrol gradu kao što je Kragujevac, podelimo set listu visokog koncertnog napona, i binu te večeri sa imenima evropskog i svetskog kalibra”.

Završne večeri, 2. jula, na Main dolaze legendarni pank-rokeri Goblini. Na Garden Stageu, prvog dana, 30. juna, nova imena su Električni orgazam, E-play, Deca loših muzičara, Sunshine, Vizelj,
Zvoncekova bilježnica, Centurion i Zyrion. Sutradan, 1. jula, program u Zastavinoj bašti će obogatiti i trep zvezda Senidah, Bolesna štenad. LUR, Baša i Istok iza. Na Garden 2. jula stiže Darko Rundek sa Ekipom, kao i Naked, Popečitelji, Punkreas i Oathbringer.

Poznata su i nova imena na Explosive DJ Stageu: Cheeka & Baloo, Goranche B2B Marco White, Peppe i Petrovitz YU B2B Theanilo (30. jun), te DJ Aćim B2B Eye, Migazz, Mladen Tomić i Sale Janković B2B Hunckie (2. jul).

Komplet ulaznica za sva tri dana Arsenal festa do 21. aprila košta 3.000 dinara, a posle toga cena će biti promenjena. Cene za jedno veče ostaće iste – 1.500 dinara (30. jun), 2.000 dinara (1. jul) i 1.800 dinara (2. jul). Posetioci, tradicionalno, mogu da borave u kampu, čija cena je, za sva tri dana, 500 dinara.

Foto: Live Production

Written by: Jovana Stankovic

Previous post

Vesti

FLORENCE + THE MACHINE I MEDUZA DONOSE NOVU PLESNU HIMNU

Pretalentovani i uvek drugačiji Florence + The Machine čvrsto koračaju ka datumu predstavljanja svog petog studijskog izdanja pod nazivom „Dance Fever“, a sledeća stanica na tom putu je nova saradnja – remix singla „My Love“ nastao pod kreativnom palicom svetski poznatog elektronskog tria MEDUZA. Ova numera već ima jedno remix izdanje za koje je bio zadužen Dave Bayley, frontmen i producent poznatog britanskog benda Glass Animals, koji je ko-producirao i originalnu numeru. Ovog puta, MEDUZA predstavljaju pravu plesnu himnu […]

today15. april 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA