Vesti

A.N.D.R. DONEO ZVUK NJUJORKA SA ALBUMOM ,,U KRUG“

today17. jun 2022.

Background

Muzičar školovan na Berkliju donosi zvuk Njujorka u Beograd i predstavlja nove glasove srpskog popa na albumu ,,U KRUG“!

Andrija Gavrilović odnosno A.N.D.R., muzički producent i trubač školovan na Berkliju, predstavio je album ,,U KRUG“ na kome gostuju nova lica lokalne scene. Njegove kompozicije upotpunili su neki od najistaknutijih artista novog pop talasaLuka Rajić, Manivi, Nataleé, Retrospektiva, MaatBandy (Gramophonedzie), Ana Protulipac (IrieFM), ILIJA, Jana Vuković, Arya i ANJA.  Naslovna pesma albuma, ,,U Krug“, predstavljena je pratećim video spotom, dok ostalih deset pesama prate unikatni vizualajzeri .

,,Misija ovog albuma jeste da pokažemo javnosti da je domaća muzika sve bolja zbog vrhunskih muzičkih umetnika koji je prave, a i DJ-evima i radio stanicama kažemo. Evo, imate radijske hitove i pop melodije koje mogu da zabave publiku. Jedino što treba da pitamo sve – kako možete još više da nas sve podržite kako bi naša muzika mogla postati novi mejnstrim. Osećam da smo na dobrom putu, kad sam ugledao lica Ane Stanić, Kendija, Buč Kesidija, Fantoma, MAPO keys, benda Ljubičice i drugih istaknutih muzičara naše zemlje na promociji albuma, shvatio sam da svi imamo isti zadatak. Dobro je znati da je kolektivni duh izašao sa albuma u stvarnost.’’ – ističe Andrija.

Nakon studija na čuvenom Berklee College of Music u Bostonu i izvođačko-muzičkog života u Njujorku, Andrija Gavrilović se 2020. godine vraća na domaću muzičku scenu. Ujedno i trubač i aranažer, Andrija po povratku u Beograd stvara novi identitet kao producent dance-pop zvuka pod imenom A.N.D.R. i prati svoj novi zadatak da kolektivno muzičko stvaralaštvo podstakne svojim produkcijskim zanatom stečenim na Berkliju. Nakon komponovanja muzike, A.N.D.R. okuplja deset artista sa lokalne scene i završava isto toliko dance/pop pesama sa pratećim spotovima koji čine njegov debi album ,,U KRUG“.

Nakon promocije koja je okupila brojnu beogradsku muzičku zajednicu, ogromne promotivne podrške na društvenim mrežama i novonastalog medijskog posvećivanja alternativnoj sceni – A.N.D.R. i ekipa albuma ,,U KRUG“ sve su sigurniji da javnost želi da prihvati i podrži kvalitetan savremeni zvuk naših muzičkih umetnika.

FOTO: Benny Gaši

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

JUBILARNI 10. ALBUM BVANE IZ LAGUNE

Bvana iz Lagune je preko 20 godina na rep i hip-hop sceni, a danas je objavljen njegov 10. album ,,Zelena glava i magični kamičak". Istovremeno, objavljen je i 7. spot sa ovog izdanja, za numeru ,,Minimalac/Kriminalac". Da to ne bude kraj jubileja, u sklopu saradnje sa izdavačkom kućom Glitch Records, tačno 10 godina od inicijalnog izdanja EP-a "Kol'ko para tol'ko repa" i albuma " 50e mić (nije loše, nego povoljno)", […]

today16. jun 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA