Vesti

ZNTNDR SA FILMSKIM SPOTOM ZA PESMU ,,WONDERFUL TIME“

today8. juna 2022.

Background

Dvojac ZNTNDR, koji čine Jovan Todorović i Ilija Duni, predstavili su video spot za prvi singl
,,Wonderful Time“ sa debi albuma ,,Pieces of Things That Come to Life“.

Jovan Todorović je renomirani srpsko-američki režiser i multidisciplinarni umetnik koji živi u
Njujorku. Bio je član beogradskog benda Kill Me Laser, režirao spotove za svetske zvezde kao što su
Jessie Ware, Major Lazer i SOHN, a takođe je reditelj filma Beogradski fantom. Ilija Duni je beogradskoj i regionalnoj sceni već uveliko poznat kao pevač, gitarista, tekstopisac i autor muzike uticajnih bendova Petrol i Ti, koji su obeležili prethodne dve decenije u muzičkim alternativnim krugovima.

Njihov zajednički muzički-video projekat, ZNTNDR, se odvija na relaciji Beograd – Njujork.Minimalističkom estetikom elektronskog zvuka, razuđenim sinkopiranim ritmovima, snažnim basovima i setnim vokalima Jovana Todorovića, ZNTNDR prave udobnu atmosferu duboke noći, intime pred svitanje i aftera u plišanom separeu zadimljenog kluba, dok gitare Ilije Dunija unose atmosferu orijenta od Ohridskog jezera do istanbulskih bazara. ZNTNDR je skraćenica od reči arapskog porekla Zenit i Nadir, odnosno najviše i najniže tačke na nebeskoj sferi.

Spot za numeru ,,Wonderful Time“ prati priču života i smrti ljudi iz romske zajednice i na živopisan, a opet suptilan način predstavlja njihovu patnju i bol. Režiju potpisuje Jovan Todorović.

Muziku su napisali i komponovali Jovan i Ilija, miks je uradio Alex Epton (sarađivao sa artistima poput FKA Twigs, Amber Mark, Jamie XX, Vampire Weekend, Skepta), a masterom se pozabavio
Carl Saff.

Album,,Pieces of Things That Come to Life“ sadrži 10 pesama:

01. Broken
02. Weightless
03. Vow
04. Pastor
05. Soft Moon
06. Wonderful Time
07. Untitled Us
08. Gone
09. Mirror Dance
10. Fade

FOTO: Screenshot

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

BENDOVER JE OBJAVIO SVOJ PRVENAC: ,,ZIDOVI PROŠLOSTI“

Grupa Bendover će izlazak svog debi albuma „Zidovi prošlosti” objavljenog za diskografsku kuću Multimedia Music obeležiti promocijom u pabu Black George (Karađorđeva 65) u ponedeljak, 13. juna od 20,00h. Pobednici Zaječarske gitarijade će prisutnima svoj debi album predstaviti i živom svirkom, a CD „Zidovi prošlosti“ biće dostupan po promotivnoj ceni. Bendover o albumu „Zidovi prošlosti“: „Ideja benda pre svega je da svira ono šta nam je svima u srcu: iskren, […]

today8. juna 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA