Vesti

ZNAMO KO JE U ŽIRIJU ZA DODELU NAGRADE MILAN MLADENOVIĆ 2022

today21. april 2022.

Background

Zadužbina Milana Mladenovića će tradicionalno i ove godine dodeliti Nagradu Milan Mladenović. Nagrada se dodeljuje za najbolju pesmu na teritoriji bivše Jugoslavije, a na osnovu odluke stručnog žirija koji ove godine čine:

Mile Kekin (Hrvatska), autor i frontmen grupe Hladno pivo;

Sonja Lončar (Srbija), pijanistkinja i profesorka, članica LP Dua;

Matjaž Manček (Slovenija), urednik muzičkih programa ljubljanske kulturne institucije ,,Kino Šiška“;

Edo Plovanić (Hrvatska), osnivač portala Muzika.hr;

Dragiša Uskoković Ćima (Srbija), basista i nekadašnji član EKVa.

Konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2022 biće raspisan 01.05, a kakve pesme žiri očekuje da presluša i kako zamišlja dobitnika Nagrade, otkrila nam je Sonja Lončar:
,,Pesma može biti bilo kog žanra, ali najbolje je ako je dovoljno hrabra da izađe iz okvira postojećih žanrova i donese nam nešto potpuno novo!“ 

Matjaž Manček kaže da će žiri u traženju autorski snažnih, autentičnih, originalnih pesama da navodi stvaralački duh Milana Mladenovića:
,,Budući da se radi o Nagradi Milan MLADenović, tražimo mlade stvaraoce, mladu kreativnost, mladu muziku. Dakle, ako se smatrate mladim autorom, mladim bendom i imate mladu pesmu koja sadrži u sebi seme vanvremenosti, prijavite je na konkurs!“

I Mile Kekin se nada da će tokom žiriranja čuti svežu autorsku ,,krv“:
,,Ne morate biti ni fantastični svirači ni fantastični pjevači, ali maksimalno ću cijeniti originalnost – nešto novo i osvježavajuće“.

Edo Plovanić ima specifično viđenje dobre pesme i recept koji će primeniti tokom preslušavanja kandidata prijavljenih na konkurs:
,,Da bi pjesma bila uspješna, mora biti prenosiva publici – oni je moraju razumjeti, prihvatiti i prisvojiti.“

Dragiša Uskoković Ćima je imao tu sreću da stvara sa Milanom Mladenovićem, a kao član žirija za Nagradu Milan Mladenović 2022 vodiće se vrednostima koje je u tom periodu spoznao, a to je da se iskrenost i autentičnost osete uvek i nepogrešivo:
,,Sam Milan bi presrtao svaku pesmu koja liči na Ekatarinu!“

Nagrada Milan Mladenović uspostavljena je sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene umetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića. Biće dodeljena četvrti put na svečanosti 21. septembra, na dan Milanovog rođenja.

Dobitnik prve Nagrade koja je dodeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili sa pesmom ,,D.E.P.R.A“, a drugi laureat bila je grupa Dram 2020. sa pesmom ,,Daj mi sve“, a 2021. godine Nagradu su dobili Ana & The Changes za pesmu ,,Tu“.

Fond za Nagradu Milan Mladenović 2022 iznosi 3.000 evra, a svi detalji o Nagradi i konkursu biće objavljeni 01.05. na sajtu www.milanmladenovic.com. 

Foto: Zadužbina Milana Mladenovića

Written by: Jovana Stankovic

Previous post

Vesti

LETU ŠTUKE I ĐORĐE MILJENOVIĆ 15. MAJA U BARUTANI!

Letu Štuke i Đorđe Miljenović će 15. maja 2022. godine sa početkom u 20,00h održati veliki koncert u kultnom klubu Barutana na Kalemegdanu! Na istom mestu u 17. veku sagrađen je magacin za skladištenje baruta koji je korišćen u mnogobrojnim bitkama za odbranu Kalemegdana, a ovaj put se na Kalemegdanu vodi bitka za dobar zvuk, kvalitetan provod i muziku uz dva renomirana balkanska izvođača i svi ste pozvani kako bi bili […]

today20. april 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA