Vesti

ZIMBAMBVEANSKI ZAVOD ZA ZAŠTITU ZVEROVA JE OBJAVIO ALBUM U NOVOM DOBU

today3. aprila 2023.

Background

Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova je grupa muzičara koja se okupila još davne 2012. godine, kada je počela da stvara prve pesme. Bend je zvanično formiran 2016. godine i odmah su se svojim zvukom, koga su negde nazvali ,,ostareli novi talas“ izdvojili od drugih bendova na sceni. Prošli su put afirmisanja i profilisanja, dobili su nagradu publike na BARF-u (2017), da bi sledeće godine svirali na Zaječarskoj gitarijadi, a potom i na Festivalu 9, pančevačkom festivalu Moonwalk, kao i po beogradskim klubovima Atom,Elektropionir i Kuglaš.

Album ,,Nemoj mi reći da je stiglo novo doba“ (Menart) čine pesme kroz kojih provejava snažan duh neo romantizma u kombinaciji pop rok i post punk zvuka. Album su producirali članovi benda uz pomoć producenta Vlade Novičića. Digitalni album je izašao 30.marta, a noseći singl sa njega je pesma ,,Sve se promenilo” koja upravo govori o paradoksu, ,,sve se promenilo, ali se ništa nije promenilo“.

Digitalni album sadrži 9 pesama, muziku potpisuje bend, tekstove pesama je napisao frontmen, Nikola Radosavljević, a aranžmane su uradili Vladimir Novićić i Nikola Pješčić.

1.Sve se promenilo

2.Plaši me ovaj grad

3.Konačno

4.Čovečije oči

5.Ti

6.Novi dan

7.Sistem

8.Normalan čovek

9.Doviđenja

 

Grupu Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova čine: Nikola Radosavljević vokal, tekstovi, Nikola Pješćić gitara, Nikola Todić bas, Nemanja Todorović ritam gitara, Stefan Đorđević klavijature, Aleksandar Renđelković-Fanki bubanj.

FOTO: Promo materijal /Poster

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

RUNDA NAGRADU ZA NAJBOLJE U 2022. GODINI OSVOJILI DUBIOZA KOLEKTIV, KOIKOI I A.N.D.R.

Protekle nedelje u okviru Kontakt konferencije i showcase-a po treći put su dodeljene regionalne Runda nagrade za najbolja izdanja i izvođače u 2022. godini. I ovoga puta u konkurenciju su mogla ući samo izdanja članova Runde, a svaki od njih mogao je nominirati u četiri kategorije: najbolji album, najbolji singl, najbolji izvođač, najbolji novi izvođač. U kategoriji ALBUM GODINE najviše glasova osvojila je DUBIOZA KOLEKTIV za album ‘AGRIKULTURA’ (Menart), drugo […]

today31. marta 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA