Vesti

ZHIVA JE ALT POP POZITIVA I NOVO IME NA SCENI

today28. april 2023.

Background

ZHIVA je novo zanimljivo ime na muzičkoj sceni i svojim debitantski spotom za singl ,,Dobar osećaj“ najavljuje i prvi EP.

Singl ,,Dobar osećaj” nastao je kao sublimacija dosadašnjeg muzičkog iskustva Ive Pažin. U saradnji sa bljuzgom, novim mladim reperom, ujedno i bratom, stvorili su jedinstven, svež i dinamičan zvuk. Ovim singlom ZHIVA najavljuje i prvo EP izdanje koje je u planu za jesen ove godine.

Ova optimistična i privlačna alternativna pop melodija govori o prihvatanju pozitivnog pogleda na život i osećaju dobrog u sebi. Sa željom da istraže načine za oslobađanje od briga i nesigurnosti, ZHIVA i bljuzga svojim razigranim energijama pozivaju slušaoce na zabavu, i konačno prihvatanje osećaja radosti, samopouzdanja i bezbrižnosti. Poznati producent Toshi Domaćin potpisuje koautorstvo aranžmana i produkciju. Uprkos korenima u popu, pesma odiše eksperimentalnim vajbom, čime uspevaju da izađu van granica ovog žanra.

,,S neverovatnim uzbuđenjem sam dočekala izlazak svog prvog singla, jako mi je drago što je to baš ova pesma koja je nastala u saradnji sa dragim ljudima i u najboljoj energiji. Nije tu bilo nikakvog planiranja, nego sam jednostavno osetila da je sada trenutak za solo projekat.” rekla je ZHIVA.

FOTO: Petar Stojanović

Iva Pažin, odranije poznata kao članica bendova ZAA i Oktatonik, trenutno je aktivna kao jedan od vokala benda MAiKA. Pored toga je i diplomirani muzikolog i student master programa Primenjena istraživanja muzike na FMU u Beogradu.

,,Sva muzička iskustva koja sam stekla baveći se muzikom od malih nogu nastojim da skupim u nadolazeće solo projekte. Jedva čekam sledeći singl i EP na kome posvećeno radim. Sigurna sam da će biti i još spotova, saradnji i ko zna još čega…” dodala je ZHIVA.

Spot za ,,Dobar osećaj” snimljen je u saradnji sa režiserom i fotografom Petrom Stojanovićem Mazumom i na neki način slavi kreativni proces i radost stvaranja. Spot savršeno odražava duh dobrog osećaja i oživljava teme o kojima govore, stavljajući akcenat na komunikaciju između ova dva muzičara.

,,Dobar osećaj” je objavljen pod izdavačkom kućom Glitch Records i dostupan je za streaming i preuzimanje na svim platformama.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

DŽA ILI BU SLAVI SLAVI 35. ROĐENDAN U DOMU OMLADINE!

Jedan od najistaknutijih rok izvođača 90-ih i 2000-ih, beogradski DŽA ILI BU nastavlja proslavu 35. rođendana koncertom u Domu omladine Beograda 5. maja 2023. godine. Bend DŽA ILI BU su, zvanično, 1. maja 1987. godine osnovali ritam gitarista Nebojša Simeunović "Sabljar", basista Duško Milojević, bubnjar Dejan Milojević i gitarista i vokal Stojan Radičević. Simeunović, koji je detinjstvo proveo u Libiji, dobio je nadimak "Sabljar" po očevom hobiju, sakupljanju sablji. Prvi […]

today28. april 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA