Vesti

ŽENE DOMINIRAJU MUSICOLOGY SERIJALOM OVOG LETA!

today3. jun 2024.

Background

Musicology Sessions je i ove sezone domaćin nesvakidašnjih muzičkih događaja. Nakon rasprodatih koncerata Dhafer Youssefa i portugalske kantautorke – MARO, stižu nam još tri potpuno različite umetnice u Beograd. Žena koja je spojila fank i slajd tehniku sa čvrstim bluz gruvom i soulful glasom, Ana Popović, senzacija holandske muzičke scene, Sharon Kovacs i belgijska pevačica Selah Sue!

Ana Popović, po prvi put dolazi u BitefArtCafe, 16. juna gde će pred domaćom publikom predstaviti svoj najnoviji album ,,Power“, koji je objavila u maju 2023. godine. Ovaj album nije samo kolekcija pesama, već snažna i lična priča o preživljavanju kroz veru, odlučnost i upornost. Njen autorski rad i strast prema muzici su oblikovali njen identitet kao zaštitnice savremenog bluza. Kroz decenije, Ana je pokazala nepokolebljivu posvećenost svom umetničkom putu, putujući svetom, osvajajući nagrade i priznanja i inspirišući ljude širom sveta svojom autentičnošću i talentom. Njena izvedba ne samo da zadovoljava muzičke apetite, već otvara vrata za introspekciju i emotivno povezivanje sa temama koje prepliću njen repertoar.

Poznata kao KOVACS i pevačica obrijane glave, će nastupiti 21. juna, dok će veče kasnije, 22. juna biti rezervisano za performans Selah Sue, pevačice koja je osvojila svetsku scenu svojim prepoznatljivim glasom i autentičnim izrazom. Oba koncerta će se održati na Kalemegdanskoj tvrđavi. KOVACS je prava soul legenda, koja je publiku privukla pre svega, svojom jedinstvenošću i iskrenim stavom. Inspiraciju je crpela iz muzike velikih legendi poput Betty Davis, Etta James i Tina Turner, a njen talenat je brzo privukao pažnju publike širom sveta. Nakon uspeha njenog prvog EP-a „My Love“ i debi albuma „Shades Of Black„, koji je bio veliki hit u 36 zemalja, Sharon Kovacs postala je prepoznatljivo ime u svetu muzike.

FOTO: Promo materijal

Selah Sue sa svojim bendom svira na Kalemegdanu 22. juna. Iako delikatnog i nežnog izgleda, sa porcelanskim tenom i plavim očima,  oduvek je naginjala ka ,,crnom“ zvuku i umetnicama poput Lauryn Hill, Erykah Badu i Meshell Ndegeocello. Njen prvi album je doživeo ogroman uspeh širom sveta, a iz njega su se posebno izdvojili hitovi poput „This World“,Raggamuffin„, „Crazy Vibes“ i duet sa Cee Lo Green-om „Please“.  

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima Tickets Vision, kao i na sajtu www.tickets.rs, a za one koji žele da posete koncerte na Kalemegdanu dostupni su i paketi ulaznica po povoljnijoj ceni.

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

ANA PROTULIPAC PREDSTAVLJA SVOJ DEBI EP „SAMO DIŠEM“, SUPTILNOST I UMETNOST U JEDNOM

Nakon prvog singla “Svetla”, koji je polako uveo publiku u nežan zvuk Ane Protulipac, ostale pesme sa EP izdanja, pod nazivom “Samo dišem”, čine celinu koja nas dublje upoznaje sa njenim muzičkim izrazom. Svaka numera na drugačiji način istražuje temu ljubavi i bliskosti, koju sa puno pažnje i detalja podržava muzička pozadina. Dok je Ana u svojoj prvoj autorskoj pesmi “Svetla”govorila o iskrenoj zaljubljenosti, kao i lepoti koju nam taj […]

today31. maj 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA