Vesti

ZDOJE DONOSI ,,LAGANI RAD“

today13. oktobar 2022.

Background

Pevač i tekstopisac iz Banjaluke Bojan Madžar, pod pseudonimom Zdoje objavio je svoj
drugi singl, nazvan ,,Lagani rad“, koji stiže dve godine nakon numere ,,Moćni ponedeljak“. 

,,Prvo je nastala live verzija, po temi i ideji Stefana Nikića, klavijaturiste benda „Balkan Express“. Međutim, nešto mi nije dalo da se tu smirim, pa sam sve prepustio u ruke Marka Tice, koji je nanovo uradio sve od nule, muziku, aranžman, a i produkciju i oduševio me kao i svaki put, svojim talentom i muzičkom širinom. Tekst za pjesmu sam pisao ja, a još je i vokalni doprinos kao šlag na kraju dala Milena Vranjković. Režiju spota, kao i kameru i montažu potpisuje  Aleksandar Novaković“ kaže Bojan.

Kada je reč o nastanku teksta, Madžar objašnjava da su stihovi pesme nastali kao revolt na
jedan komentar na Youtubeu.

,,Tekst je nastao kao revolt na komentar ispod mog prvog singla ,,Moćni ponedeljak“, pa se tako i rima u kojoj se pominje Čarli Šin, odnosi na odavanje poštovanja bendu,,Brutal Protest“ ,jer je taj komentar sadržao poređenje njih i mene. U tom momentu mi je to zasmetalo i trigerovalo da napišem tekst u kom je poruka svima da se opuste i uživaju u onome što imaju, jer je uvijek teže graditi svoje nego kuditi tuđe. ,,Lagani rad“ u stvari prikazuje kako je težak put do spoznaje o istinskim vrijednostima“ ispričao je Bojan.

Inspiracija je, dodaje on, u njegovom slučaju nešto što je uvijek prisutno, a stvaralački proces,
prvenstveno što se pisanja teksta tiče je prilično jednostavan. Ovaj muzičar objašnjava da piše
svakodnevno i ne oslanja se previše na talenat, već na kontinuitet u pisanju i iskazivanju misli
i emocija kroz riječi.

,,U tekstovima koje potpisujem kao Zdoje, trudim se da uglavnom šaljem pozitivnu poruku. Zdoje je neki lik koji živi negdje u meni i konkretan je samo na papiru, jer uvijek zna kako bi trebalo, a često ja nisam u stanju da sprovedem te njegove mudrolije u realnom životu. Mogu reći da se u tekstovima bavim sobom, šaljem sebi poruku koju bih volio da svaki čovjek čuje i primjeni u svakodnevici“, objašnjava Bojan.

Spot za pesmu ,,Lagani rad“ je već svojevrsna najava za buduće dane, i neke nove muzičke
tvorevine koje planira da stvara sa dobro poznatim timom ljudi.

,,U spotu se pojavljuju Draženko Kopuz, Darko Karać i Ognjen Tadić, s kojima sam zajedno radio pesmu ,,Rokstar“ koja će uskoro ugledati svjetlost dana, opet pod producentskom palicom Marka Tice. Dalje samo znam da ću nastojati da uživam u stvaranju muzike sa ljudima koje volim i s kojima uživam u svakom momentu procesa stvaranja“, najavio je Bojan.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

VATRA TU SA NOVIM VIDEO SINGLOM, A USKORO I UŽIVO U BEOGRADU I U NOVOM SADU

Posle prošlogodišnjeg koncerta na Tašmajdanu gde su nastupili kao posebni gosti na koncertu Massima kojem je Ivan Dečak napisao veliki hit ,,Mali krug velikih ljudi", grupa Vatra krajem oktobra, konačno stiže u Beograd i Novi Sad 27. i 28. oktobra! Vatra je, nakon uspešnog dueta sa Božom Vrećom u pesmi ,,Rum na usnama", nedavno objavila novi singl ,,Javi se kad stigneš" koja je u prvoj nedelji emitovanja u regionu ušla […]

today12. oktobar 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA