Vesti

ZATVOREN DOK’N’RITAM U DKSG PROGLAŠENJEM NAJBOLJIH FILMOVA I KONCERTIMA BENDOVA K.K.N. I MONAH

today25. septembar 2023.

Background

U Domu kulture „Studentski grad“ u subotu veče, 23. septembra je zatvoren 8. Dok’n’Ritam festival.

Pod sloganom „Super 8 za večnost“ inspirisanim simbolikom broja osam koji u sebi nosi beskonačnost, i spoznaju da je promena stalna, mogli su se videti muzički dokumentraci koji istražuju živote i karijere muzičara, ali i njihova dela različitih žanrova. Slušali smo priče o muzičkim dokumentarcima u nastajanju, razgovarali o važnim muzičkim i filmskim temama i fenomenima, stvarali nove dokumente našeg ritma.

U takmičarskom programu ovog jedinstvenog festivala koji afirmiše muzički dokumentarac, prikazano je 13 filmova.

Žiri koji je radio u sastavu: Dejan Petrović, reditelj, osnivač kampa i festivala kratkometražnog dokumentarnog filma Interakcija, Bane Antović, reditelj , art direktor i osnivač MTS, i Nikola Čuturilo, gitarista i kompozitor, proglasili su kao najbolje sledeće filmove:

Special mention (Specijalno priznanje), dobio je film Ane Đurović, Young Untill I Die.

Za najbolji film festivala, proglašen je film Karin Goiers, Kendi.
(„Kamera uglavnom u pokretu, sjajna montaža i uzbudljiv ritam karakterišu film u čijem je fokusu svetski poznata holandska saksofonistkinja Kendi Dalfer.U pitanju je intimni portret koji nam otkriva pozadinu njene profesionalne karijere, ali i prikazuje ovu sjajnu umetnicu u ulozi ćerke, majke, supruge“)

Autorke filmova, obratile su se publici i zahvalile, putem video-linka.

FOTO: Promo materijal/ Karin Goiers

Publika na festivalu je posle svake projekcije imala priliku da glasa, pa je tako Nagrada publike, pripala filmu Bajka bespovratnog vremena, Pavla Terzića. Umesto reditelja, nagradu za ovo priznanje, primio je montažer filma, Davor Sopić.

Nagrađene filmove festivala, proglasili su Nikola Čuturilo, član žirija i Sandra Rančić, osnivač i direktorka festivala, a publici se obratio i suosnivač festivala i filmski urednik Doma kulture „Studentski grad“, Igor Toholj.

Osmo izdanje festivala Dok’n’Ritam, zatvoreno je nastupom bendova MONAH iz Niša (pobednici Bunt Rok Festivala) i jednim od najvećih bendova srpske rok scene, KANDA, KODŽA I NEBOJŠA.

FOTO: Promo materijal / Davor Sopić

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

17. FESTIVAL SRPSKOG FILMA FANTASTIKE OD 29. SEPTEMBRA DO 1. OKTOBRA U DKC – u

17. Festival srpskog filma fantastike (FSFF) biće održan od 29. septembra do 1. oktobra u Dvorani Kulturnog centra Beograda. U takmičarskom programu naći će se 27 filmova iz Srbije, regiona i sveta, od ukupno 41 prijavljenih. Za nagradu „Koskar“ takmičiće se filmovi podeljeni u četiri selekcije: međunarodna, regionalna, domaća i selekcija “Fantastični klinci”. Od ove godine uvedena je nova takmičarska kategorija „Mali Koskar“ koja se dodeljuje za mlade autore do […]

today25. septembar 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA