Vesti

ZABRANJENO PUŠENJE I EMOTIVNA ODA SARAJEVU

today4. april 2022.

Background

Zaokružujući opus albuma ,,Šok i nevjerica“ Zabranjeno pušenje snimilo je i spot za baladu ,,Svjetla Sarajeva“. Snimili su ga u saradnji s poznatim muzičarem Damirom Imamovićem.

Ova izuzetno emotivna pesma, za koju je stihove napisao sarajevski pesnik Goran Vračar, snimljena je uživo na velikom koncertu Pušenja u Skenderiji 2018. godine, a govori o tuzi, čežnji i ljubavi prema gradu ,,gdje se đavo oseća na svome“ i zemlji koja se ,,ljubi, voli i prosi“.

Čarobni kadrovi grada na Miljacki isprepliću se u spotu sa licima srećnih, nasmejanih i raspevanih mladih ljudi, koji oduševljeno pevaju odu rodnom gradu horski prateći Seju Sexona, Damira Imamovića i bend na bini.

,,Gledajući snimke s ovog koncerta, vidio sam „svjetla Sarajeva“ na licima svih tih divnih ljudi u publici i shvatio da smo napravili pravu stvar i da nam za spot ne trebaju glumci, scenario, ni kulise. Na njima se reflektiraju sva naša unutrašnja svjetla, sva naša ljubav i naša muzika i to je sve što nam je potrebno“, kaže frontmen benda Sejo Sexon i dodaje da Zabranjeno pušenje uveliko radi na novom albumu koji će biti objavljen krajem proljeća pod nazivom ,,Karamba“.

Foto: promo

Written by: Jovana Stankovic

Previous post

Vesti

IZAŠLA JE ,,SREĆNA TUGA“ I NOVI VIDEO SPOT NAKED-A!

Beogradski sastav NAKED objavio je peti studijski album pod nazivom ,,Srećna tuga''. Album je objavljen 11. marta za mađarsku kuću NarRator Records, koja godinama unazad svesrdno podržava ovaj bend Pored albuma, Naked predstavlja i drugi singl ''Belmondo'' za koji su snimili spot. Nakon spota za numeru ,,Pada mrak", koji je NAKED objavio 5. oktobra, "Belmondo" je drugi spot vezan za album ,,Srećna tuga". Muzika sa albuma privlači ogromnu pažnju šire […]

today1. april 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA