Vesti

WIND ROCK FEST OVE GODINE OD 28. – 31. JULA!

today8. jul 2022.

Background

Wind Rock je zaista festival koji je već otisnuo svoj „pečat“ i identitet, ali ove godine donosi neke novine, a to je dan je festival duži za jedan dan, od 28. do 31. jula!

Publika će sada umesto tradiocinalnog kotlića (koji je premešten u drugi termin), imati priliku da uživa u još jednom rokenrol danu.

Četvrtak i dalje ostaje namenjem mladim i neafirmisanim bendovima, koji će imati priliku kroz sada već tradicionalni „Wind Rock Up“, predstave publici, takmiče se, a i promovi šu svoju muziku i bend. Za ovogodišnje izdanje „Wind Rock Up“-a, prijavilo se 36 bendova, od kojih je publika glasanjem na Facebook stranici festivala izabrala 6, koji će se takmičiti u finalu 28.07.2022. Pored toga, organizator je izabrao još 2 benda koji će se priključiti finalnom takmičenju.

Čast da nam se predstave, i upoznaju sa svojom muzikom imaće bendovi:

Majmunsko ostrvo (Žabalj),

Jevadh (Novi Sad),

Kalibar (Zemun),

Rulja INC (Lazarevac),

Sample Text (Pančevo) i

Aurum (Kragujevac).

Organizacija festivala je svojim glasovima odlučila da priliku u finalu da bendovima Izgubizmo (Bijeljina) i Neke Face (Zrenjanin).

FOTO: Poster Wind Rock Fest

I ove godine pobednika će birati stručni žiri, sastavljen od najboljih ljudi R’n’R scene i  ostaje praksa da se četvrkom predstavi bend, koji je počeo od nule, i svojim radom, trudom i zalaganjem ostvario velike rezultate na sceni. Ove godine to će biti Nemi pesnik – još jedan od bendova koji je za kratko vreme uspeo da osvoji publiku pesmom „Koliko si luda“, koju su slušaoci ,,dvestadvojke” izabrali za ,,Hit godine 2020“.

Petak kao početak vikenda imaju čast da otvore Sara Džesika Panker, prošlogodišnji pobednici publike “Wind rock up” takmičenja. Pored njih, zvuk irske muzike, pravu energiju, kao i velike hitove, u Vršac donose Ortodox Celts.

Uz njih tu su naši prijatelji festivala, Jorgovani, bend koji uvek zapali atmosferu na jezeru. Kao headlineri petka, publika će imati prilike da uživa uz legende R’n’R-a, 42 godine na sceni, jedan od bendova koji je bio začetnik novog talasa, Električni Orgazam.

Čast da zatvore drugi festivalski dan, imaće cover bend iz Pančeva – Rajko i živi zid.

Subota otvara bend Jurka iz Čačka, pobednici prošlogodišnjeg izdanja “Wind rock up”-a. Takođe nastupiće Ničim Izazvan, bend koji je za kratko vreme osvojio publiku i muzičke liste svojim hitovima „O tebi“ i „Trideset“, i koji najavljuje festivalsko leto noivm EP-jem, kao i proslavu desetogodišnjice postojanja benda.

Tu je i uvek energična i prijateljska ekipa iz Pančeva, koja razdrma jezero – Iskaz. Headliner subote, dugo traženi bend na našem festivalu, kao i u Vršcu, imaćemo priliku da uživamo uz punk-folk welness atrakciju, Brkove.

Subotu zatvara još jedan cover bend, poznat publici sa prošlog festivala Zona Katastrofe iz Novog Sada.

Za sve ljude kojima tri dana dobre svirke nije dovoljan, spremili smo i četvrti festivalski dan.

Program otvara Beogradski hard rock sastav Steel. Pored njih tu su i pobednici drugog Headlinerovog “Mobil demo festa”- a, i pobednici “Bunt” -a, bend Sanitarium. Ovoj ekipi bendova, pridružujemo još jedan novosadski punk rock bend – Neprijatelj Prelazi Zeku, koji će predstaviti svoje hitove i ujedno predstojeći četvrti studijski album.

,,Da li je tu kraj? Pa, svakako nije“, dodaju organizatori, jer će nam se predstaviti i Seljačka Buna, još jedan od bendova koji su mnogi želeli da čuju na našem festivalu.

Takođe, kao i do sada pažnju smo posvetili i propratnim aktivnostima na festivalu. Pored već tradicionalnog predstavljanja muzičkih škola, ponovo će biti organizoivana berza ploča, Rock Kvizalica, i još puno drugih sadržaja. Za sve Vas koje želite da se i pored dobre muzike, opustite uz prijatnu atmosferu i rashladite u Vršačkom jezeru, priremili smo kamp.

Potrebno je samo da se javite porukom u inbox Wind Rock Facebook stranice, i rezervišete vaše mesto.

,,Požurite broj mesta u udobnoj hladovini jezera je ograničen.“, kaže ekipa iz Wind Rock festa.

FOTO: Poster Wind Rock Fest

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

LALALAR DONOSI PSIHODELIČNU NOĆ U DRUGSTOR 11. JULA

Psihodelična atrakcija iz Istanbula, LALALAR, prvi put će nastupiti u Beogradu, u klubu Drugstore, 11. jula 2022. sa početkom u 21h. Retro bas linije u kombinaciji sa virtuoznim gitarskim deonicama, omamljujućim vokalima i ,,prljavim" elektro ritmovima vode u poseban univerzum u kojem preovladava psihodelija koja preispituje mnoga čula. Za Lalalar se kaže da isporučuje sirovu ,,nostalgiju budućnosti", a samo na njihovim nastupima uživo značenje ovog epiteta koji ih prati može […]

today6. jul 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA