Vesti

,,U TEBE VERUJEM“ JE PRVI SINGL VUKA STARINCA – NOVOG IMENA R’N’B SCENE

today17. maj 2023.

Background

On je Vuk Starinac, producent, basista i sjajan izvođač koji je rešio da istupi i kao autor na scenu sa svojom pesmom ,,U Tebe Verujem“. Ovaj video singl ujedno najavljuje i Vukov album prvenac pun osunčanog zvuka koji definiše kao neo soul, hip hop, rnb i pop.

Vuka smo do sada mogli da vidimo uz razne poznate izvođače domaće scene kao što su  Bigru i Paja Kratak, Prti Bee Gee, Bojana Vunturišević, Coby, Skaj Vikler, Kendi i mnogi drugi.

Jedna od poslednjih saradnji je sa Ivanom Vukmirović iz grupe Manivi u pesmi ,,Dead End“, pa ne čudi da će na Vukovom albumu biti dosta zanimljivih gostiju.

,,Upravo je ‘plivanje’ u raznim žanrovima pomoglo da napravim sintezu svega, pa različiti oblici muzike postaju vremenom moj stil koji se održao i danas. U svom zvuku volim da spajam retro sa modernim pa tako, ako je osnova trep zvuk, koji je većinom elektronski, ubacujem bas gitaru, gitaru ili neki treći, živi instrument i obrnuto“, kaže Vuk i dodaje:

,,Veliki uticaj na sve što radim ima J Dilla, što se mo može čuti u čestoj upotrebi laid back gruvova. Ono što je specifičnost mog stvaralaštva je neo soul zvuk koji je retkost na našim prostorima. Upravo pesma koju šaljem „U tebe verujem“ ima takav zvuk, inspirisan muzikom D’Angela.“

Ostaje da sačekamo prvo autorsko izdanje Vuka Starinca, a do tada:

FOTO: Screenshot

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

THE 1975 IPAK NE NASTUPA NA ARSENAL FESTU

Britanska pop-rok grupa „The 1975“ neće nastupiti na ovogodišnjem Arsenal Festu zbog nepredviđenih okolnosti, koje su van kontrole organizatora festivala u Kragujevcu. Dugo očekivani nastup hedlajnera iz Mančestera, koji je bio zakazan za 28. jun na glavnoj bini Arsenal Festa, moraće da bude odložen, i pored ogromnih napora organizatora festivala da se koncert održi. ,,Zbog nepredviđenih okolnosti, morali smo da otkažemo nastup na Arsenal Festu. Veoma nam je žao, ali […]

today17. maj 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA