Vesti

VROOOM SA DUPLIM SINGLOM I NOVIM VIDEO SPOTOM NAJAVLJUJE NOVI ALBUM

today18. januar 2023.

Background

Grupa Vrooom predstavila je dva nova singla „Klik“ i „Svima treba ljubav“kao najavu novog albuma koji će biti objavljen!

Za pesme „Klik“ i „Svima treba ljubav“ tekst je pisala dramatuškinja Minja Bogavac, sa kojom je frontmen benda Marko Grubić sarađivao u pozorištu na nekoliko predstava.

Među interpretatorima pesme „Svima treba ljubav“ su i bivši članovi grupe: poznata glumica Isidora Simijonović i Jamal al Kiswani, kao i gostujuci interpretator, Boško Stanojević (basista grupe KKN).

Za pesmu „Klik“ snimljen je i video spot koji je režirao i montirao Marko Grubić, a snimatelji su Ana Jelić, Igor Vuković i Vukolaj Žakula. Veći deo spota snimljen je u Cetinjskoj i u KC Grad.

Vrooom je muzička grupa iz Beograda. Od 1999. do 2011. godine objavili su pet albuma. Singlovi sa ovih izdanja našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji, a grupa je održala nekoliko stotina nastupa u Evropi svirajući u različitim koncertnim prostorima – od underground klubova do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala. Članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 60 pozorišnih predstava, svirajući u nekima od njih uživo, kao i za brojne performanse, evente, izložbe, dokumentarne i igrane filmove. Neki od ovih muzičko-scenskih projekata bili su najuspešniji u Srbiji, kako u pogledu broja gledalaca tako i u pogledu dodeljenih umetničkih nagrada. Dobitnici su brojnih priznanja, između ostalih: „Sterijina nagrada za najbolju originalnu scensku muziku“ 2013. godine, nagrada „Davorin Popović“ za najbolji vokal na albumu i „Izvođač godine TV Metropolis” 2006.godine.

Aktuelnu postavu benda čine: Tamara Radovanović (glas), Ana Vučić (glas), Katarina Popović (glas), Nebojša Brdarić (frule, zurla, duduk), Marko Grubić (bas gitara, elektronika) i Vladimir Marinković (bubanj).

Grupa Vrooom u martu će za diskografsku kuću Multimedia Music objaviti novi album, a u pripremi je i režirani koncert pod nazivom „Erotizam“ koji će publika moći da vidi krajem maja.

FOTO: Screenshot

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

RULJA INC. NA GRANICAMA IZDRŽLJIVOSTI U SPOTU ZA PESMU ,,DUHOVI“

Posle spota za pesmu „ Znam“ i objavljivanja fizičkog izdanja albuma „Ništa skriveno“, Rulja Inc. odlučila je da publiku obraduje novim video ostvarenjem. Dobar deo 2022. godine proveli su na binama širom Srbije, te su zahvaljujući reakcijama publike, odlučili da to bude pesma „Duhovi“. „Za nju slobodno možemo reći da je jedan od favorita publike koja je dolazila na svirke, pesma zbog koje nas voli i rock’n’roll i heavy metal […]

today18. januar 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA