Vesti

VIVA VOPS RASPRODAJE SREĆU

today6. aprila 2022.

Background

Pobednici trećeg izdanja Bunt Rok Festivala RTS-a, bend Viva Vops, objavili su video spot za pesmu „Rasprodaja Sreće”. Spot je nastao kao rezultat uspešne saradnje benda sa emisijom Bunt, uz podršku Sokoja. Autori su Branka Glavonjić i Marko Đukić.

„Bunt rok festival je na ovaj način dodelio još jednu nagradu bendovima koji su se istakli. Rad na ova četiri video spota za bendove „Kora“, „Lagana Sreda“, „Empathy Soul Project“ i „Viva Vops“ je za mene, lično, predstavljao jedno novo, višeslojno iskustvo. Sada potpuno drugačije doživljavam muziku ovih bendova, a rad domaćih muzičara sagledavam iz ugla autora. Jer, ne čini uspešnim jedan bend samo njihova muzika, već i sve ono što publika ne vidi i ne zna, a to je da ogroman rad i trud stoji iza svega što napišu i stvore“, kaže Branka Glavonjić autorka emisije Bunt i Bunt rok festivala.

,,Pesma je nastala pre dve godine, ali se nazivom i tematikom savršeno uklapa u bilo koji period od 90-tih do danas, a jednim dobrim delom najavljuje i buduće apokaliptične događaje koji nas čekaju“, kaže pevač, gitarista i frontmen benda Viva Vops, Aleksandar Ćurčić.

,,Tekst pesme govori o večitoj borbi koja se odvija oko nas ali pre svega u nama samima . Govori o propadanju ljudskog materijala, čoveku koji sve više zaboravlja na sebe, na svoju kulturu, istoriju, koji postaje samo jeftina potrošna roba u sistemu”, dodaje  Ćurčić.

,,Ovim spotom smo hteli vizuelno da dočaramo bahatost i nebrigu elite svakog korumpiranog sistema, koja se kocka sa našim životima, našom imovinom, zdravljem, razmišljajući samo o tome kako dodatno da nas potroše, iscede i opljačkaju, bez ikakvog rizika po njih same“, otkriva Aleksandar i dodaje: „Verovatno smo takvo devastirano društvo i zaslužili svojim nemarom, pohlepom, sebičnošću i nebrigom za prirodu, druge ljude i generalno svet oko nas .“

 Spot za pesmu „Rasprodaja sreće“ je prvi u nizu spotova koje će bend Viva Vops objaviti pre izdavanja prvog studijskog albuma .

Foto: promo

Written by: Jovana Stankovic

Previous post

Vesti

GLITCH RECORDS SHOWCASE U BEOGRADU 9. APRILA

U subotu 9. aprila u beogradskom KC Gradu održava se "Glitch Records Showcase". Na Main Stage-u nastupaju Manivi, Nataleé, Weird Fishes, Superpaun i Organizam, dok će vas na Secret Stage-u iznenaditi sve popularniji beogradski DJ dvojac Luton & Šćepine vragolije. Manivi je u septembru prošle godine objavila svoj drugi album “Mirror” koji je kombinacija soulful melodija, progresivnih harmonskih aranžmana i elektronske muzike. Istovremeno je i veoma zapaženim singlom “Niko neće znati” […]

today6. aprila 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA