Vesti

VEČE SA COHENOM PREMIJERNO U BEOGRADU 20. AVGUSTA

today11. avgust 2022.

Background

Punih pet godina od prve izvedbe programa Veče sa Cohenom, Maja Posavec i Ivan Kapec premijerno dolaze u Beograd, tačnije u Dorćol Platz u subotu, 20. avgusta!

Veče sa Cohenom, svojevrsni je omaž ovom nikad prežaljenom kanadskom „umetniku ljubavi i smrti“, a Maja i Ivan izdali su 2019. istoimeni album. Koncept je stekao izuzetnu popularnost i izvan Hrvatske pa su osim više koncerata u Zagrebu bili rasprodati i oni u Sarajevu te Mostaru.

Veče sa Cohenom više je interpretacija nego uobičajeni koncert, u velikoj meri inspirisana albumom „Famous Blue Raincoat“ Jennifer Warnes koja je 1987. na svoj specifičan način obradila Cohenove pesme, a 70-ih i 80-ih mu je bila bek vokal na koncertima. Maja i Ivan interpretiraće i sve druge Leonardove bezvremenske hitove, a posebnu notu daju Majini recitali Cohenovih pesama na hrvatskom.

“Na tim večerima osim što pevam, ja i govorim Cohenovu poeziju. Početna zamisao je bila da to bude meditativno veče poezije. Kada smo počeli sa probama, znali smo da ne želimo samo odsvirati Cohena i polazili smo uvek od teksta te tražili našu ličnu autorsku interpretaciju. Oboma je to išlo dosta spontano, oboje smo zaljubljenici u poeziju i Cohen nam je davao puno prilika da se izrazimo. Ono što nismo mogli očekivati i što smo se malo i bojali jeste reakcija publike. No ona je odgovorila otvorenim stavom prema našim interpretacijama, pratila nas je u tišini i stvaralo se polje poverenja u kojem smo mogli izmenjivati svoje tuge, boli, strasti i veselja sve preko omiljenog Cohena.” (Maja Posavec, za portal Ravno Do Dna).

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1.200 dinara dostupne su na new.tickets.rs, kao i na Ticket Vision prodajnim mestima, a ako ih ostane, na dan koncerta koštaće 1.500 dinara.

Foto: Hangtime Agency promo

Written by: Jovana Stankovic

Previous post

Vesti

MMF ZNAČI MOUNTAIN MUSIC FEST – VIDIMO SE NA PLANINI!

Sedmo izdanje Mountain Music Festa biće održano u vikendu pred nama, od 12. do 14. avgusta na ski stazi na Divčibarama. Kao prvi planinski butik festival na ovim prostorima, Mountain Music Fest će i ove godine okupiti ljubitelje prirode i kvalitetnog zvuka, koji će imati prilike da čuju 20 izvođača domaće i regionalne muzičke scene. Festivalske kapije se otvaraju u petak, 12. avgusta u 17.00, kada će nastupiti Sevdah Baby live & Ivana Vladović, Different Kind of […]

today11. avgust 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA