Vesti

VASIL HADŽIMANOV I OLEG KIREYEV NA SCENI BITEFARTKAFE-A!

today20. februara 2023.

Background

Vasil Hadžimanov i Oleg Kireyev su više tradicionalnog kolorita u džez klasici i zvuk koji zaista treba čuti uživo!

Najveći etno džez pijanista Srbije i najveći etno džez saksofonista Rusije, nastupiće zajedno 23. februara na sceni kluba BitefArtCafe u Beogradu, gde će izvesti džez kompozicije u neponovljivim aranžmanima, prožete ruskim i srpskim tradicionalnim melosom.

Oni su odabrali svoja omiljena autorska dela koja će najbolje pokazati njihov talenat. Zajedno su istražili spoj tradicionalne muzike i popularnih pesama, a kao rezultat toga nastao je potpuno novi projekat rusko-srpskog džeza. Sve što volite u stvaralaštvu Vasila Hadžimanova, sve što je vredno pažnje, doneće novi zvuk saksofona ruskog muzičara. Svestrano, harizmatično i na potpuno nov način. Sa svoje strane, Vasil će uneti nove boje i balkanski ritam u kompozicije koje je napisao Oleg Kirejev. Više tradicionalnog kolorita u džez klasiku.

Kirejev je postao poznat još 1984. godine, a smatraju ga pionirom etno-džeza u Rusiji. Njegov album „The Meeting“ dospeo je na listu Top 100 albuma na radio-stanicama u SAD-u. Na čuvenom Birmingemskom džez festivalu, koji se održava u Velikoj Britaniji, nazvan je revolucionarnim ruskim muzičarem. Njegov bend „Orlan“ nastupio je 2016. godine na festivalu „Nišvil“ pred nekoliko desetina hiljada ljudi. U 2021. Oleg Kireyev je uz podršku kuće Metropolis Music objavio novo izdanje „Jazz Classic“, ovo je prvi džez projekat objavljen za srpsku muzičku kuću koji su zajednički snimili srpski džezeri i ruski muzičar.

Vasil Hadžimanov je prepoznatljivo ime na našem muzičkom nebu. Iako potiče iz istinski muzičke porodice, svoju slavu je stekao zahvaljujući sopstvenom vrhunskom kvalitetu. Školovao se na Berkliju (Berklee), najpriznatijem muzičkom univerzitetu na svetu smeštenom u Bostonu (SAD). Nedugo po završetku studija vratio se u Srbiju gde je kao solista i član VHBand-a, ali i sarađajući sa drugim sastavima zaslužio zvanje jednog od najboljih muzičara regiona.

FOTO: Poster

Ulaznice se mogu preuzeti online ili na prodajnim mestima Tickets.rs

Link ka online kupovini ulaznica: https://tickets.rs/event/oleg_kireyev_vasil_hadzimanov_5055

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,ONA“ JE DOBILA PESMU I VIDEO SPOT OD GRUPE STEFAN NEMANJA

Povodom praznika ljubavi, bend Stefan Nemanja je 14. februara objavio svoj novi spot za pesmu ,,Ona". „Reč je o ljubavnoj pesmi koju su dodatno ulepšali predivni kadrovi spota iz srca Šumadije“ kaže Nemanja Savić i dodaje da je spot sniman na lokacijama u okolini Kragujevca (jezero Bubanj, Adžine livade...). „Ovom pesmom slavimo ljubav na najlepši mogući način, a „Ona“ je posvećena Njoj. „Ona“ je posveta svim pripadnicama lepšeg pola, iskrenim […]

today20. februara 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA