Vesti

,,URIAH HEEP“ SLAVI PETU DECENIJU U BEOGRADU!

today1. decembar 2021.

Background

Jedna od najvećih hard-rok grupa svih vremena, Uriah Heep, u sklopu turneje na kojoj proslavlja 50. godina postojanja, održaće koncert u Kombank dvorani u Beogradu, 26. oktobra 2022. (20.00), u organizaciji promoterske kuće Long Play. Brojni ovdašnji njihovi ljubitelji svih generacija ponovo će moći da uživaju u nezaboravnim pesmama koje decenijama spadaju u rokenrol klasike – „Lady In Black“, „July Morning“, „Easy Livin“, „Sunrise“... Beogradskoj publici je još uvek u svežem sećanju spektakl koji je Uriah Heep priredio u februaru 2019. u Sava centru, a prethodno su posetioci zaječarske „Gitarijade“ svedočili njihovim briljantnim nastupima 2006. i 2016. Stariji zaljubljenici pamte njihov prvi beogradski koncert u hali Pionir, davne 1977., u najslavnijim danima benda.

Osvrćući se na minulih 50. godina, gitarista Mik Boks (Mick Box) kaže da je sve prošlo kao treptaj oka:

„Na kraju, u sećanju ti ostane samo ono što je pozitivno, zabavno. Ostale stvari bivaju zakopane, inače biste samo trošili energiju razmišljajući o njima. Mnogo puta smo zajedno prošli svet, i možete da zamislite kakve smo nestašluke pravili“.

Osnovani 1970. u Londonu, Uriah Heep su iste godine postavili jedan od temelja hard-roka sa debi albumom “Very ‘eavy… Very ‘umble”. Uz Led Zeppelin, Black Sabbath i Deep Purple, doprineli su kasnijem uspostavljanju jedinstvenog britanskog oblika hevi-metala. U prvoj fazi rada, koju su pored Box-a obeležili i harizmatični pevač David Byron (1947-1985) i klavijaturista i autor Ken Hensley (1945-2020), Heep su objavili svoje klasične albume „Demons and Wizzards“ (1972), „The Magician’s Birthday“ (1972), „Sweet Freedom“ (1973).

Posle brojnih personalnih promena, u bend od sredine osamdesetih dolaze klavijaturista Phil Lanzon i pevač Bernie Shaw, uz koje se Uriah Heep pretvaraju u moćnu mašinu koja neprekidno krstari svetom, uspevajući da odsvira i do 125 nastupa godišnje, pred oko 500.000 posetilaca. Kreativnu snagu Uriah Heep su potvrdili i albumima objavljenim u 21. veku – „Wake the Sleeper“ (2008), „Into the Wild“ (2011), „Outsider“ (2014) i „Living The Dream” (2018). Britanski velikani su u septembru obradovali obožavaoce luksuznim boks-setom „Every Day Rocks“, sa prvih sedam albuma.

Ulaznice za koncert Uriah Heep 26. oktobra 2022. u Kombank dvorani koštaju 2.500, 2.900 i 3.500 dinara, a mogu se nabaviti na prodajnim mestima Ticketsa, i na blagajni dvoranre.

FOTO: Richard Stow

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,PIANO SOLO“ JE NOVI ALBUM SHLJUKE

Aleksandar Jovanović Shljuka, zaječarski džez muzičar, pijanista, prisutan na sceni još od početka dvehiljaditih,  za Lampshade Media objavio je jedinstveni, klavirski album sa improvizacijama po imenu ,,Piano solo". Još od početka svoje muzičke karijere, Shljuka gaji ljubav prema nastupima i kompozicijama za solo klavir. Ova forma izvođenja, koja se često sreće u klasičnoj muzici, duboko je ukorenjena u džez tradiciji, pruža veliku slobodu i mogućnosti za improvizaciju, dok istovremeno predstavlja i […]

today1. decembar 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA