Vesti

U SENCI GRUPE GIFT…

today10. septembar 2021.

Background

Zahvaljujući pobedi na konkursu Tvoja pesma“, novosadski sastav Gift je snimio i objavio novi album ,,U senci grada“.

Bend Gift važi za neprevaziđenu regionalnu cover senzaciju. U toj „ulozi“ bend neguje sofisticiraniji zvuk izvođača iz osamdesetih godina prošlog veka i tokom proleća bend je objavio dupli singl na kom su se našle pesme ,,Displej“ i obrada hita Josipe Lisac ,,Gde Dunav ljubi nebo“.Radeći na budućem albumu članovi grupe Gift, na čelu sa harizmatičnim Jovanom Matićem (aka Joca Ajkula), su se fokusirali na autorske pesme u želji da se svojoj publici i na nastupima predstave u novom svetlu.

„Naš novi album je riznica raznolikih raspoloženja, koja se ni manje ni vise, očitavaju na licima ljudi – vernih fanova, koji prate naše koncerte. Inspirisani njihovim unutrašnjim i spoljašnjim izrazima posvećujemo ovaj niz od jedanaest pesama, upravo našoj publici koja ume da voli, živi i doživljava muziku sa nama,“ izjavio je Jovan.

                                                                      FOTO: Krstić Dejan

Album „U senci grada“ predstavlja atraktivan skejterski video spot (doprinos udruženja „Street Wise“), za letnju pesmu ,,Grad u senci“, koji možete pogledati na YouTube kanalu benda.

O novom singlu Jovan Matić kaže: „Pesma bi trebala da bude inspiracija za ljude slobodnog duha, koji su spremni da zgrabe priliku i oslobode se. Letnji zvuk i gruv daje osećaj laganosti i lako budi želju za plesom i prisnošću, za pokretom i slobodom. Ova pesma je poput medijuma između stvarnosti i senki. Bend okida varnice kojima, kao blicem, osvetli šta se to dešava u senkama grada.“

FOTO: Promo materijal

 

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,LJUBAV I BES“ 10. I 11. SEPTEMBAR, DVE BINE, NOVOM SAD!

10. i 11. septembra 2021. će u Borisovom Atelje-u, na Petrovaradinskoj tvrđavi, u Novom Sadu biti održano četvrto izdanje muzičkog festivala "Ljubav i Bes"! Na ovogodišnjoj maifestaciji nastupiće petnaestak alternativnih bendova i dj-eva iz zemlje i regiona i to na dve bine (live i sound system). U petak 10. septembra nastupaju: Lost Propelleros i Hornsman Coyoute Sound System na live bini, a na Sound system bini će svoju i tuđu muziku […]

today9. septembar 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA