Vesti

TURISTI SU DONELI JEDAN ,,POŽAR U SRCU“

today26. april 2023.

Background

,,Požar u srcu“ novi je singl riječkih Turista čiji nastanak je inspirisan čitanjem scenarija za ,,Nek nam ljubav kaže sve o nama”, kratki film Kristine Barišić, takođe i rediteljke spota. Vava je potpisnik pratećeg soundtracka njenog kratkometražnog filmskog uratka koji će svetlo dana ugledati na jednom od sledećih festivala.

Kao veliki poklonici rada grupe EKV, pri nedavnom beogradskom susretu s bubnjarom Firčijem (Ivan Fece), Iva (Močibob) i Vava (Simcich) pitali su ga za moguću saradnju na pesmi. Spomenuo je kako je sa radom Turista delomično upoznat (jedna od poznatih mu, njihova je posveta Milanu Mladenoviću i radu grupe EKV ‘Radostan dan’), a nedugo potom posetio lokalni Do re mi studio u kojem je snimio bubnjarske dionice. Ostatak vokalnih i instrumentalnih deonica, snimljen je sa producentom Matejom Zecom u studiju GiS.

FOTO: Promo materijal

Stihovi ,,Ne znam mogu li još dugo stajati poput kipa / S golubom na ramenu nepomično čekati / Tvoju ruku da me odvede od gomile koja me gnječi / Ne znam mogu li još“ govore o dvoumljenjima, previranjima i teškim osećajima koje prolazi protagonistica pesme. ,,Požar u srcu“ opisuje unutrašnje borbe koje mnogi osećaju suočeni sa složenim emocijama, posebno u ljubavnoj vezi. Osećaji su često protivrečni i teško je doneti odluku o tome šta učiniti, ali na kraju, pesma poziva na hrabrost jer isplati se, zbog ljubavi.

FOTO: Promo materijal

Video spotu ,,Požar u srcu“ ulogu je preuzela ,,Požar u srcu“ , a o njegovom nastanku autorka kaže: ,,Spot za singl Požar u srcu inspirirale su sve žene oko mene, koje su u isti tren i snažne i krhke, voljene i ne voljene, ali uvijek slobodne i svoje. Stalno na putu, neznajući kada će primijetiti novi požar u srcu, a da ga ne ugase.“

Turisti su se još jednom pokazali kao vrlo kreativni i inspirativni muzičari čije pesme nude posebnu rock formu, a,,Požar u srcu“ spreman je proširiti se radijskim eterom.

FOTO: Promo materijal / Cover

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

KRUZ ROUDI, NOVI ZVUK ALTERNATIVE NA SCENI, PREDSTAVLJA SINGL ,,REPRIZA“

Novosadski bend Kruz Roudi, koji na domaću alternativnu scenu donosi mešavinu muzičkih pravaca i osveženi gitarski zvuk, predstavio je svoj prvi video singl „Repriza“. Ovim singlom sastav najavljuje niz predstojećih pesama, koje će do kraja godine biti krunisane debi albumom pod okriljem izdavačke kuće Lampshade Media. Ideja o osnivanju ovog mladog benda nastala je kada su dva prijatelja iz detinjstva, gitarista Mladen Rakić i basista Nemanja Đorđević, upoznali talentovanog bubnjara […]

today26. april 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA