Vesti

TIHI TALAS DONOSI SVOJE ,,MIKROKOSMOSE“

today25. februara 2022.

Background

Tihi Talas čine Teodora Tasić i Tijana Bekčić koje žive i stvaraju u Beogradu. Muzika ih interesuje od detinjstva, pa tako Tijana trenutno studira dizajn zvuka i muzičku produkciju, svira gitaru i klavir i komponuje, dok Teodora piše pesme, svira klavir i peva. Svoju saradnju započinju sredinom 2021. godine kada shvataju da im se muzički ukusi i energije potpuno podudaraju, te da treba zajedno da naprave pesme za debitantski EP ,,Mikrokosmosi”.

 

FOTO: Promo materijal

EP ubrzo završavaju u Tijaninom kućnom studiju redosledom kojim su pesme i nastajale. Inspirirane synth, dream i brit-pop žanrovima, kao i vizuelnim referencama filma “Melancholia” Larsa fon Trira, njihova želja i vizija pesama bili su sanjivi, kosmički sintisajzerski zvukovi koji kod slušalaca izazivaju sladak osećaj melanholije.

EP je dobio naziv ,,Mikrokosmosi” po Teodorinoj prvoj pesmi, nastaloj na mobilnom telefonu, za koju je tekst napisao Miljan Janićijević. Simbolično, ,,Mikrokosmosi predstavljaju sve što su Teodora i Tijana zajedno stvorile u udobnosti svog doma, a po završetku su same snimile i video spot za debitantski singl ,,Vodi me“, koji je prvi singl sa EP-ja.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

SVE O MUZICI NA KONTAKT KONFERENCIJI OD 24. – 26. FEBRUARA!

Veliki regionalni događaj muzičke industrije, KONTAKT KONFERENCIJA, održaće se u Beogradu od 24. do 26. marta 2022! Kontakt konferencija je najveći događaj profesionalaca muzičke industrije u regionu i održava se u organizaciji producentske kuće „Kontakt konferencija“, promoterske kuće Odličan Hrčak i Centra beogradskih festivala - CEBEF, a pod pokroviteljstvom grada Beograda. Posle dva online izdanja, Kontakt 2022 održaće se uživo! Ova značajna konferencija okuplja profesionalce iz regiona na temu muzičkog biznisa, starih […]

today23. februara 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA