Vesti

THIEVERY CORPORATION PONAVLJAJU ISTORIJU NA ARSENALU!

today14. februara 2022.

Background

Vrhunska svetska muzička atrakcija, Thievery Corporation, ove godine će po drugi put nastupiti na Main stage-u kragujevačkog Arsenal Festa 12 (30. 06. – 02.07.), i to završne, treće večeri, 2. jula!

Mnogoljudni američki sastav priredio je posetiocima ovog festivala nezaboravan provod 23. juna 2017., na sedmom izdanju festivala. Te večeri je čak 12.000 ljudi uživalo na prostoru Kneževog arsenala, što je dnevni rekord koji do sada nije oboren. Srpskim obožavaocima u još svežijem sećanju je njihov, takođe, spektakularan nastup na ispunjenom beogradskom stadionu Tašmajdan, 26. juna 2019.

 

Aprila 2020., legende krosovera su objavile 10. studijski album „Symphonik“, sa orkestarskim verzijama njihovih najvećih hitova iz, sad već, 27 godina duge karijere. Bend je u Vašingtonu 1995. osnovao producentski i autorski duo Rob Garza i Eric Hilton. Thievery Corporation se smatraju zaslužnim za nastanak čitavog podžanra elektronske muzike, oplemenjene upotrebom regea, daba, hip-hopa, downtempa, indijskog trip-hopa i bosa nove, što se čuje u pesmama: „The Richest Man In Babylon“, „Sweet Tides“, „Lebanese Blonde“, „Until the Morning“, „Letter To the Editor“…

Thievery Corporation predstavljaju planetarni fenomen. Do velikog uspeha i hedlajnerskih nastupa na mega festivalima kao što su Coachella i Lollapalooza, kao i milionskih tiraža albuma i pregleda na Jutjubu, stigli su bez velikih radijskih hitova, visokobudžetnih spotova i podrške velikih diskografskih kuća.

„Na sceni imamo toliko neverovatnih ljudi, različitih godina, nacionalnosti i porekla. Ta raznolikost nam pomaže da pesme sa albuma oživimo pred publikom. Mi smo, definitivno, zabavan orkestar, nema dosadnog trenutka na našim koncertima“, priča Rob Garza.

FOTO: Marko Edge

Thievery Corporation su već treći potvrđeni inostrani hedlajneri na ovogodišnjem Arsenalu

Na otvaranju, 30. juna, nastupiće džipsi pank-rok atrakcija Gogol Bordello, a 1. jula londonski alternativci Placebo.

Do četvrtka, 17. februara, cena ulaznica za treće veče, kada nastupaju Thievery Corporation, je 1.500, a kasnije će biti 1.800 dinara. Pojedinačna karta za drugi dan (Placebo) košta 2.000, a komplet ulaznica za sve tri večeri 3.000 dinara.

FOTO: Marko Edge

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

IV DAN I SUPERPAUN U KUGLAŠU OVE SUBOTE

Dva sjajna mlada benda, IV Dan i Superpaun, nastupiće ove subote, 12.februara od 20,00h sati u klubu Kuglaš. IV dan je rok bend iz Beograda koji je počeo sa radom u leto 2020. godine. Zvukom se oslanja na bendove kao što su Led Zeppelin i Deep Purple, ali i moderan način dolaženja do istog. Sastav čine Branko Vučetin (vokal, bas), Marko Puzović (gitara), Nikola Savić (klavijature) i Gojko Daković (bubanj). […]

today11. februara 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA