Vesti

THE NATIONAL PREDSTAVLJAJU JOŠ JEDAN SINGL:,“NEW ORDER T – SHIRT“

today27. februara 2023.

Background

Planetarno popularna i važna grupe u svetu alternative, The National je izbacila novi singl „New Order T-Shirt“ kojim najavljuju dolazak novog albuma “First Two Pages of Frankestein28.aprila via 4AD.

Nakon singla „Tropic Morning News“, The National predstavljaju „New Order T-Shirt“ drugu pesmu sa predstojećeg, devetog studijskog albuma “First Two Pages of Frankenstein“, koji se očekuje 28.04. za etiketu 4AD.

Naglašavajući slojevite meditacije albuma o prekidu veze,„New Order T-Shirt“ je toplo hipnotička pesma koja se kreće između jarko detaljnih sećanja pevača Matt-a Berninger-a o nekom ko mu nedostaje i odluka donesenih teška srca („How we wove through the cones walking home / To the place on Atlantic you shared with your hilarious sister / Kicking off your black flats, demolished and laughing / I keep what I can of you”).

,,Rečenica ‘Čuvam ono što mogu od tebe’ meni lično znači nešto o svima koje sam ikada poznavao ili voleo“, kaže Aaron Dessner te dodaje ,,Postoji jednostavnost u ‘New Order T-Shirt’ koja me podseća na naše ranije ploče, ali uz punu zrelost i iskustvo koje sada imamo. Čini se da je to stvarno važna pesma za budućnost našeg benda.”

FOTO: Josh Goleman

The National se takođe udružio sa New Orderom na ograničenoj seriji „New Order T-Shirt“  majici koja odaje počast legendarnom dizajnu albuma mančesterskog benda, a deo prihoda od saradnje ide u dobrotvorne svrhe po njihovom izboru. The National x New Order majica dostupna je na https://shop.americanmary.com/.

Jedanaest pesama albuma “First Two Pages of Frankenstein“ producirali su sami The National u studiju Long Pond u severnom delu države New York, a gostuju Taylor Swift, Phoebe Bridgers i Sufjan Stevens.

Nakon dva uzastopna albuma i nekoliko godina napornih turneja, „First Two Pages of Frankenstein“ usmerava revitaliziranu hemiju grupe u opus koji prekrasno balansira elegantnu muzikalnost sa više idiosinkrastičnih impulsa The Nationala. ,,Za mene snaga ove ploče je u vezi izmedju tendecioznosti  i strukture muzike, koji se susreću sa koincidencijalnom magijom.” – kaže Aaron Dessner.

The National ovogodišnju svetsku turneju započinju četverodnevnim nastupima u čikaškom Auditorium Theatre (18.-21.05.), a svi ostali datumi i informacije dostupni su na: https://www.americanmary.com/#tour.

FOTO: Promo materijal / Cover Album

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

SUBASOBA STIŽE I ZA BEOGRAD, NA KONTAKT23

Interaktivna instalacija SUBAsoba će biti na #Kontakt23 21 - 25. marta 2023. u izložbenom prostoru KULA (Cetinjska 15), a ulaz je slobodan! Interaktivna instalacija SUBAsoba koja je 2022. izazvala veliko interesovanje u Novom Sadu, predstaviće se Beograđanima. Stvaralaštvo Mitra Subotića Sube, muzičara, kompozitora i producenta biće proslavljeno u neobičnom izložbenom prostoru Kula u Cetinjskoj 15. Instalacija će biti postavljena kao prateći program Kontakt muzičke konferencije, showcase-a i festivala od 21. do […]

today27. februara 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA