Vesti

THE BITE JE UZ EP ,,ARE WE MAD!?“ OBJAVIO I VIDEO SINGL!

today15. mart 2023.

Background

Tri godine nakon albuma „Chains“, The Bite je u februaru video spotom za pesmu „You Don’t Have Me“ najavio novo izdanje, EP „Are We Mad?!“ koje je sada tu i počašćeni smo još jednim videom spotom, za pesmu ,,Are We Mad?!“.

Na EPju se nalazi ukupno pet pesama: „Alone“, „You Don’t Have Me“ , „You Think You Know Me“, „Are We Mad?!“ i „They Say“.

Konceptualno i aranžerski drugačije, a opet sa prepoznatljivim tvrdim zvukom i rifovima, pesme sa ovog izdanja su ,,korak dalje“ koji je bend napravio.

„Uvek smo radili i radićemo onako kako osećamo da treba. Tu nema kompromisa. Svaki ton koji je odsviran i otpevan na ovom izdanju je rezultat onoga što jesmo, i ako zvuči drugačije, to je zbog toga što smo i mi malo drugačiji“ kaže bend i dodaje da veruje u sve pesme sa ovog izdanja: „Verujemo da svaka od ovih pet pesama ima posebnu i jaku energiju. Svaka na svoj način ima nešto što može da vas pomeri, muzički i/ili tekstualno, treba ih samo slušati. I čuti.“

FOTO: Cover

EP „Are We Mad?!“ je u King Oliver/Blaze studiju snimio i producirao Ivan Srdanović.

Pored članova benda: Ljiljana Zdravković (vokal), Bojan Savić (gitara), Bojan Stevanović (bubanj) i Ivan Srdanović (ritam gitara), na albumu su učestvovali i Aleksandar Ilić Bassman koji je odsvirao bas gitaru i Nataša Guberinić koja je otpevala sve prateće vokale.

EP predvodi video spot za naslovnu pesmu sa izdanja, „Are We Mad!? za koji snimanje i montažu potpisuje studio Kan i Lingus.

„Da li smo…?“ pita se The Bite i konstatuje da je ravnodušnost najgore stanje u kom se čovek može naći u današnje vreme, ne želeći da dalje objašnjava „značenje“ ove ili bilo koje druge pesme sa izdanja: „I pesma i spot govore dovoljno…“

EP „Are We Mad?!“ dostupan je na Youtube kanalu diskografske kuće Multimedia Music, kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

FOTO: Kan i Lingus Studio

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

RUNDA ZA NAJBOLJE U 2022. GODINI DODELIĆE SE NA KONTAKTU#23

Regionalno udruženje nezavisnih diskografa RUNDA je i ove godine, treći put zaredom, organizovala nagradu RUNDA i izabrala najbolja izdanja, pesme i izvođače unutar svog članstva u 2022. godini. U konkurenciju su mogla da uđu samo izdanja članova Runde, te je svaki od njih mogao da nominuje u četiri kategorije: NAJBOLJI ALBUM, NAJBOLJA PESMA, NAJBOLJI IZVOĐAČ, NAJBOLJI NOVI IZVOĐAČ. Za nagrade je u svim kategorijama nominovano 55 albuma, 70 pesama, 63 […]

today15. mart 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA