Vesti

THE BAD WEEK, SRCE ULIČNOG BLUZA, U KLUBU BLUZ I PIVO

today8. septembra 2022.

Background

Novosadski country blues bend The Bad Week i bez sumnje jedna od najinteresantnijih pojava na domaćoj sceni, nastupa ove subote, 10. septembra od 20 sati u klubu Bluz i Pivo u Cetinjskoj.

„The Bad Week donose emotivne note sakrivene u hrskavom glasu frontmena, u jednom od visokih tonova što skliznu sa činele, spadnu sa sjajnih čivija gitare ili iscure iz rupi na usnoj harmonici“ kažu organizatori.

Sastav The Bad Week nastao je u julu 2020. godine u Novom Sadu, kao ulični bend koji je rad započeo na pločnicima u centru grada, doprinoseći njegovoj atmosferi i energiji, da bi kasnije proširili svoju  umetnost nastupajući po klubovima i festivalima širom Srbije, kao i u regionu. Članovi benda su Strahinja Jajić (vokal, gitara), Stefan Stefanović Gile (usna harmonika) i Danijel Seethaler (bubnjevi, kahon). Ovaj jedinstveni trojac je, pored cover muzike koja je većinski orijentisana na američki country blues stil, kroz nastupe stvorio i autorski repertoar, koji je pretočen u album “So it Was“ koji je objavljen 2022.godine.

Za pesmu „Hey Hey“ The Bad Week su nedavno objavili i video spot. „Pesma je nastala na isti način kao i većina pesama našeg prvog albuma. Melodija nastaje iz moje potrebe za izražavanjem, a reči pronalaze svoje mesto kao puzzle dok se ne uklope tako da mi se sviđa. Zato mi je teško da dam značenje pesmi“ kaže Strahinja i dodaje da ovu pesmu doživljava kao susret sa prijateljem u kojem biva podstaknut prijatnošću razgovora a ne određenih tema: „Hey Hey je uzvik, ona je obraćanje osobi. Ona je dijalog sa slušaocem bez visine bine koja nas razdvaja. U njoj smo slušalac i ja jednaki. Ovo je pesma koja nas spaja. “Love will guide us all”, svi smo jednaki i svi smo na istom putu, na svom putu.“

U video spotu za pesmu prikazan je proces snimanja, gde su pored svirke uhvaćeni i momenti druženja i preslušavanja snimljenog materijala. Spot je rađen u studiju Zoorange kod Zorana Stankovića. Kamerom su pratile Mia Mlinarević i Una Tomašević, a u montaži im se priključio i Mateo Petković Rodriguez.

The Bad Week prezadovoljni su onim što ih je „snašlo“ nakonizlaska albuma „So It Was“ i kažu da su im poslednji meseci bili fantastični: „Kako to kaze Gile ’Sve ide po planu, plan se menja’… sve je ispalo i bolje od onoga kako smo zamislili. Po prvi put imam osećaj da ovo što radimo nalazi put do publike. Počeli smo da izvodimo skoro samo autorske pesme a na poslednjih par svirki je publika čak pevala sa nama. Stvarno smo oduševljeni i beskrajno zahvalni ljudima koji su uložili napor da se ovo ovako odvija“ dodaje Strahinja i zaključuje: „Ovo je samo početak, nebo je granica! Već uveliko radimo na sledećem albumu i od svirke do svirke, pesme drugog albuma dolaze na mesto.“

Album „So It Was“ možete čuti na svim relevantnim muzičkim platformama, ali i kupiti fizičko izdanje (CD) na svim prodajnim mestima Multimedia Music.

Ako ipak želite da ovaj bend čujete u najboljem izdanju – uživo, momci vas čekaju u Bluz i Pivo (Cetinjska 15a) u subotu, 10. septembra od 20 sati. Muzički dinar je 300 dinara.

 

FOTO: Promo materijal /poster Bluz I Pivo

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

USKORO POČINJE BURGERAJ #2 – FESTIVAL BURGERA IZ RAJA!

Uskoro počinje drugi po redu Burgeraj – festival burgera by Birra Morreti! Stižu sveže vesti pravo iz raja za burgere! Od 09. do 11. septembra raj za sve burgere se još jednom spušta na Sava Promenadu, jer tada počinje Burgeraj – festival burgera by Birra Moretti koji će se po drugi put održati u jezgru festivalskih zbivanja kraj Save. Festival će, kao i prošle godine, predstaviti selekciju najboljih burgera grada […]

today6. septembra 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA