Vesti

THE BAD WEEK SU POBEDNICI BLUES APERITIV TAKMIČENJA U ČEŠKOJ!

today15. april 2024.

Background

Uz titulu benda koji je u 25 godina postojanja Blues Aperitiva prvo srpsko ime koje je prisustvovalo takmičenju, The Bad Week je tridesetominutnim nastupom odneo pobedu odlukom publike u prepunom Domu Kulture!

FOTO: Promo materijal

Na ovom nastupu momci su odsvirali pesme „In My Mind“, „I Got a Woman“, „If You Wanna Do It“, „Come Along With Me“, „It Is How It Is“ i „You Don’t Treat Me Right“.

Ovom pobedom The Bad Week dobija priliku za nastup na jednom od najvećih evropskih blues festivalaBlues Alive – koji će ove godine biti održan od 14. do 16. novembra u češkom gradu Šumperk. Novosadski The Bad Week tako je postao prvi bend iz Srbije koji će nastupiti na Blues Alive festivalu!

Bend takođe dobija priliku da svira i sledeće godine na Blues Alive festivalu, ali na main stage-u koji će delliti sa nekim od najvećih imena na svetskoj blues sceni.

„Preoduševljeni smo Šumperkom! Mnogo dobre energije i mnogo dobre svirke u jednoj noći. Bendove koje smo upoznali i sa kojima smo imali čast da delimo binu jednako vole ovo kao mi. Stekli smo nova iskustva i prijateljstva“ kažu momci i dodaju: „Hvala puno Blues Alive-u što nas je odabrao i gostoprimstvu koje nam je pružio. Ali pre svega hvala šumperskoj publici koja je svojom energijom učinila ovo veče magičnim! Od novembra kreće novo poglavlje The Bad Week-a, pa hajmo!“

Blues Aperitiv je takmičenje koje od 2011. godine organizuje jedan od najvećih bluz festivala u Evropi – Bluz Alive Festival u Češkoj. Nakon prijave velikog broja bendova i izvođača, žiri sačinjen od više međunarodnih bluz stručnjaka bira sedam bendova koji se takmiče za titulu najboljeg. Pobednici Blues Aperitiva dobijaju priliku da nastupe na Blues Alive festivalu dve godine za redom.

Do sada, bendovi koji su se takmičili za učešće na ovom prestižnom festivalu dolazili su iz Češke, Poljske, Slovačke, Mađarske, Belorusije, pa čak i SAD – a.

Beogradska publika moći će The Bad Week da čuje uživo i da im čestita na pobedi u subotu, 20. aprila od 15h do 16h, kada će u Multimedia Music Record Store (Sremska 2) učestvovati u obeležavanju Record Store Day.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

HEAVY METAL SPEKTAKL U DOMU: ANNATHEMA, PERGAMENT, RAPID FORCE I ATTILA HELLER

Pod sloganom Big 4, naši najpoznatiji heavy metal bendovi održaće spektakularne koncerte u Amerikani Doma Omladine u Beogradu, dana 20.aprila s početkom u 19:30h. Iako za sobom imaju višedecenijske karijere, biće ovo prvi put da Annathema, Pergament, Rapid Force i Attila Heller ukrštaju gitare i nastupaju na istoj bini - fanovi će imati priliku da čuju njihove najpoznatije hitove i nove pesme. Bendovi će se takođe predstaviti u novim postavama, […]

today15. april 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA