Vesti

THE BAD WEEK – ZVUK ULIČNOG BLUZA NA PRVOM ALBUMU

today30. maja 2022.

Background

Jedna od najinteresantnijih pojava na domaćoj sceni, novosadski country blues bend The Bad Week objavio je svoj debi album „So It Was“ za diskografsku kuću Multimedia Music.

Počeli su kao ulični svirači. U julu 2020. godine, u Dunavskoj ulici broj 17, usni harmonikaš se pridružio gitaristi da svojim zvukom zajedno bogate grad. Malo posle toga u skupinu je upao bubnjar i tada je rođen The Bad Week.

„Ulica nas je spojila i na njoj smo gradili svoj jedinstveni stil koji smo, nakon što su popustile kovid mere proširili i na klubske svirke kao i festivale u Novom Sadu i drugim gradovima Srbije“ kažu članovi benda i dodaju: „Pored kaver muzike, koja je većinski orijetnisana na američki kantri bluz stil, od svirke do svirke, kroz igru, stvarali smo autorske pesme koje smo zatim i snimili…“

Album „So It Was“ sniman je u studiju ,,ZOrange, a snimanje i master potpisuje Zoran Stanković. Tokom snimanja u studiju bendu su se pridružili Nenad Patković na bas gitari i Tamara Mirić kao prateći vokal.

„Veliku zahvalnost dugujemo Oktavijanu Gagiću koji nas je prvi put doveo u studio I pokazao nam da vredimo“ kaže bend.

Na albumu se nalazi 11 autorskih pesama. Nazvan je po pesmi „So It Was“ koja je nastala kao rođendanski poklon, a sa kojom su nastupali na festivalu akustičarske muzike FAMUS u Sivcu i osvojili prvo mesto, po izboru žirija i publike.

„Album kao celina govori o životu, ljudskim iskustvima i vrednostima opisana kroz subjektivni doživljaj i lična iskustva. Kao takav album je otvoren za samostalno tumačenje“ kažu The Bad Wek i dodaju da ono što žele da postignu jeste da svoju radost podele sa ljudima: „Da se ljudi u albumu prepoznaju i kao što nam je već puno puta bilo rečeno ’Da nekom ulepšamo dan’!“

Članovi benda su Strahinja Jajić (vokal, gitara), Stefan Stefanović Gile a.k.a. Gileta Slim (usna harmonika) i Danijel Seethaler (bubnjevi/kahon).

Nakon uspešne promocije albuma u novosadskom Foxtrotu, bend je imao i beogradski koncert 26. maja u kulturnom centru Božidarac, a sledi i nastup u pabu Lazino tele u Novom Sadu 2. juna: „Tokom leta nastavićemo sa promocijom albuma na brojnim svirkama i festivalima. Neki od njih su i Festival uličnih svirača u Novom Sadu i Troto Art fest Banjaluka“.

Album „So It Was“ grupe The Bad Week dostupan je na svim prodajnim mestima Multimedia Music Srbija, na www.multimedia-music.com, kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

FOTO: Cover Art / The Bad Week

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

NOVOBEOGRADSKA ,,DUŠA U ŠACI“ – NOVI SINGL GRUPE PROTO TIP

Beogradska grupa Proto Tip predstavlja i treći video singl sa budućeg debitantskog albuma. ,,Duša u šaci" je čista metafizika u četiri minuta nastala u Down There Studiju u produkciji Uroša Milkića. Singl je dostupan na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu, a video je urađen u režiji Nemanje Bajagića i Đurđice Bošković: https://www.youtube.com/watch?v=vtq-48djulA Za svaku novu pesmu Proto Tip u priču uvede jedan potpuno novi kontinent osećanja i ostane […]

today30. maja 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA